Re: Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Soczi 2014

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Soczi 2014

Post autor: Ebi » 09 lut 2014, 14:43

Ja bym tak na Kowalczykową nie pociskał. Zawsze była maruda i wiele rzeczy jej przeszkadzało, ale nie ona jedna narzeka. Zobaczcie jak teraz gwiazdeczki żalą się, że muszą dzielić wspólną toaletę z kolegą z zespołu czy śpią po trzech w pokoju (!). Jak oni to przeżyją?! Bardzo ładnie powiedziała Magda Grzywa, że prawdziwego sportowca, który przyjechał na Igrzyska nie interesują warunki mieszkaniowe i luksusy tylko skupia się na wynikach i trenowaniu. Ot choćby taki Ole Einar :)

Justysia dla mnie i tak już nic nikomu nie musi udowadniać. Nawygrywała w cholerę medali w tym 4 olimpijskie na dwóch igrzyskach. Złota z Vancnouver nigdy nie zapomnę, bo to raptem drugi taki krążek w historii naszych startów i pierwszy od 38 lat. A że ma dość ciężki uraz? No niestety, zdarza się i jest to dobra wymówka jakby nie było. Jeden medal niech zrobi i będę zadowolony.

Ogólnie przeżegnałem się, kiedy usłyszałem od Tajnera, że jedziemy po 12 medali. :rotfl4: Dla mnie 3-5 w tym jedno złoto będzie sukcesem. Nie zapominajmy jak wyglądały starty polaków w ZIO przez ostatnie dekady za wyjątkiem ostatniej. Medale Małysza z Salt Lake City w 2002 roku były pierwszymi od 30 lat.

Wróć do „Inne sporty”