Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: sigane pepe » 09 lut 2014, 19:59

Heh. Podziwiam was. Ja nie widzę w tym zawodniku nic, co wskazywałoby na pewne miejsce w składzie Realu za 2-3 lata. Chciałbym, ale nie potrafię. Klub szukał zawodnika, który najlepiej odzwierciedla i w przyszłości mógłby kontynuować styl, w jakim gra Alonso. Wybór padł na Asiera. Czyli oczekują od niego, podobnego stylu gry, jakim raczy nas Xabi. Dla mnie Illarra jest po prostu mdły i mało kreatywny. Nie oczekuję od niego kreowania jakiś akcji powalających na kolana, ale podania do najbliższego kolegi z zespołu lub ewentualnie do obrońcy, na tym poziomie są po prostu śmieszne. Jakby się rozejrzał, to często mógłby zauważyć jakiegoś kolegę, który jest lepiej ustawiony i tylko czeka na piłkę. Jak na niego patrzę, to myślę sobie, że on ma w głowie jedną myśl: "Nie podawajcie mi piłki". Żeby był chociaż charyzmatyczny, ale to nawet nie. W obronie i odbiorze też nie powala. Notuje dużo strat i często nawet te najprostsze podania są przechwycone przez rywala.
Można uznać, że od transferu zaliczył jakiś progres, ale w Sociedad grał zdecydowanie lepiej.

Wróć do „Hiszpania”