Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3395

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: seba82 » 10 lut 2014, 10:46

Conrado pisze:Ja mam problem z plecami od grudnia 2012r.Najlepsze jest to że wcale niczego nie szarpnąłem w pracy ani nie zrobiłem żadnego fałszywego ruchu na siłowni,a bolało tak że nie mogłem ani leżeć ani siedzieć ani oczywiście chodzić.na zdjęciu okazało się że mam pogłębioną lordozę lędżwiową,guzki schmorla,ostetofity,i zwężenie przestrzeni międzykręgowej w dwóch ostatnich kręgach co powoduje ocieranie się o siebie korzeni nerwowych.Dostałem zastrzyki i tabletki i troszeczkę to pomogło,no i zrobiłem 2 miesiące przerwy w treningach.Póżniej raz bolało raz nie,ale kilka miesięcy temu konkretny ból znowu wrócił i znowu trzeba było wywalić kapuchę na lekarza.Dostałem skierowanie na rezonans(oprócz kręgosłupa mam także problemy z barkiem) no i wolne miejsca na NFZ mają na wrzesień a prywatnie trzeba zabulić ok 550-600 zł.W piątek wyrzuciłem 5 z rzędu puste opakowanie opokanu ale treningów nie przerwałem,niestety przysiady czy różnego rodzaju wiosłowanie(oprócz wiosłowania sztangielką w oparciu o ławkę) odpadają.
Idz do fizjoterapeuty SPORTOWEGO :!: pokaż historię choroby,opowiedz kiedy boli a kiedy nie. Zwykli lekarze diagnozuja i operują, dają leki, i mówią żadnego sportu, dźwignia itp.
To ciekawe jak pewnie ciezarowiec wrócił do czynnego sportu po złamaniu kręgosłupa. Od tego są fizjoterapeuci sportowi.

Wróć do „Hyde Park”