Re: Liga Mistrzów: Bayern - Arsenal

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 168

Re: Liga Mistrzów: Bayern - Arsenal

Post autor: Michał M » 17 lut 2014, 9:01

Trudno mi powiedzieć, czego oczekiwać po środowym meczu. Niby w 2014 r. Bayern rozjeżdża wszystko i wszystkich (bilans bramek w 6 spotkaniach to 20-1 :) ), z drugiej strony jednak są to raczej słabeusze (może poza Borussią M-Gladbach, ale ona w tym roku też nie błyszczy). Także nie wiadomo, jak spiszemy się w starciu z naprawdę wymagającym rywalem, za jaki - mimo słabszych wyników ostatnio - należy uważać Arsenal. Tym bardziej, że - może to truizm - ale Liga Mistrzów rządzi się własnymi prawami i mecze pucharowe mogą wyglądać zupełnie odmiennie od tego, co dana ekipa prezentuje we własnej lidze.

Cieszy mnie to natomiast, że Guardiola podchodzi poważnie do każdego rywala i dzięki temu Bayern nawet ze słabszymi ekipami nie odpuszcza, a co dopiero jak będą musieli się zmierzyć z silnym zespołem. Martwi trochę brak Ribery'ego, do tego po sobocie wypadł Shaqiri, no ale na szczęście nasza kadra jest na tyle mocna, że możemy zakleić te luki.

Skład obstawiam taki:

Neuer - Rafinha, Boateng, Dante, Alaba - Lahm - Robben, Thiago, Kroos, Goetze - Mandzukic

ławka: Starke - van Buyten, Contento, Martinez, Schweinsteiger, Mueller, Pizarro

Martinez i Bastian wrócili ledwo co po kontuzjach i chociaż grali już dwa mecze (Schweini w obydwu wchodził z ławki), to jednak nie sądzę, żeby Pep wystawił ich w pierwszym składzie już teraz. Mueller ostatnio bez formy, ale być może zagra na środku ataku w miejsce Mandzukicia - wszystko zależy od tego, jak będzie chciał zagrać Guardiola.

Bramkowy remis biorę w ciemno ;)

Wróć do „Puchary Europejskie”