Górnik Zabrze - Pogoń Szczecin 1:1 (1:0)
W meczu 26. kolejki T-Mobile Ekstraklasy Górnik Zabrze zremisował z Pogonią Szczecin 1:1 (1:0). Bramki: Rafał Kosznik (32.) - Jakub Bąk (47.).
Żółte kartki: Sobolewski - Dąbrowski, Popara, Rudol. Sędziował: Tomasz Musiał (Kraków).
Debiut Roberta Warzychy na stanowisku trenera...Takiego Górnika chce oglądać co kolejkęPomeczowe wypowiedzi trenerów
Dariusz Wdowczyk (trener Pogoni): - Był to mecz o dwóch obliczach. O pierwszej połowie chcielibyśmy jak najszybciej zapomnieć. W przerwie mieliśmy sobie w szatni wiele do powiedzenia. Zachęcaliśmy bowiem Górnika do strzelenia gola swoimi nierozważnymi zagraniami. W drugiej połowie przejęliśmy inicjatywę, szybko zdobyliśmy gola, stworzyliśmy kilka następnych okazji, ale Górnik kontratakował i w końcówce miał świetna sytuację. Z przebiegu spotkania myślę, że remis jest zasłużony. Cieszymy się z wyniku, ale też mamy o czym myśleć, bo zagraliśmy dziś dwie różne części w meczu.
Józef Dankowski (trener Górnika): - My chcielibyśmy, aby pierwsza połowa w naszym wykonaniu trwała i po przerwie. W drugiej części Pogoń miała co prawda przewagę, ale niewiele z niej wynikało. Jeżeli nie wykorzystuje się takich sytuacji jak ta nasza z końcówki spotkania, to trzeba się cieszyć z remisu, bo mecz mógłby się różnie skończyć.
źródło: PAP
Z jednej strony trzeba ganić Majtana i Oziębałę za zmarnowane setki,ale [k****] to co wyprawiał pan Musiał z gwizdkiem to kpina...Miałem go za w miarę ogarniętego sędziego na naszych boiskach,ale co gwizdał a w zasadzie nie gwizdał w tym meczu było hańbą...Ewidentny karny na Nakoulmie + czerwo dla bramkarza, Górnik wychodzi z kontrą a ten baran gwiżdzę faul i wraca do poprzedniej akcji - W I połowie rozdawał kartki na lewo i prawo a II połowie zapomniał,że ma w je kieszeni?
Wdowczyk uważa,że remis jest sprawiedliwy
Nie wiem czemu w necie się czepiają Jeża i Warzycha go ściągnął,ale w moim odczuciu rozegrał poprawne zawody...Gdybym miał ganić kogoś w środku pola to Drewniaka,który dostał szansę a pokazał kompletne zero...Niech wraca do Poznania choć obawiam się,żę go wypchną jak Drygasa
Danch i Olkowski powoli trenują więc tylko kwestia kiedy wrócą do zespołu...Mam nadzieję na decydującą rundę...Bo to co robi duet naszych środkowych obrońców to sabotaż
Jeśli Cracovia nie wygra w tej kolejce z Jagiellonią to na 99% jesteśmy w ósemce!!