Najlepsze filmy

Awatar użytkownika
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: Jesus;p » 07 lip 2005, 18:05

Moim zdaniem najlepsze filmy to zdecydowanie :

:arrow: "Pulp Fiction" - świetny scenariusz. Jeszcze lepsza reżyseria. Niektóre sceny poprostu rozwalają (m.in. wypadek z kawałkami mózgu na szybach samochodu)
:arrow: "Fight Club" - doskonały film. Świetna rola Nortona. Zaskakujące zakonczenie.
:arrow: "Ostatni Samuraj" - chociaż nie przepadam za Tomem Cruisem to jednak film mnie rozwalil. To chyba z miłości do broni białej.
:arrow: "Lot nad kókółczym gniazdem" - dawno nie widzialem tego filmu ale bardzo zapadł mi w pamięć. Świetna gra Jacka Nickolsona.
:arrow: "Gorączka" - świetny film akcji. Zresztą trio De Niro, Pacino i Val Kilmer mówi samo za siebie.
:arrow: Trylogia "Władcy Pierścieni" - lubie Tolkiena. Film jest poprostu świetny. Nie bede komentowal nie znam ludzi którym sie nie podobal.
:arrow: "Star Wars" - hehe 8)
:arrow: "Milczenie owiec" - świetny film. Trzyma w napięciu do ostatnich minut. Dr Lecter wymiata 8)
:arrow: "Ciemność" - mimo, że nie przepadam za horrorami to jak z dziefczyną wieczorem oglądalem to naprawde się bałem. Przez pewien okres musialem miec zawshe zapalone światło w pokoju:D
:arrow: "Raport Mniejszości" - doskonały film Spielberga. Świetne zakończenie.
:arrow: "The Mission" - film bardzo "głęboki". Naprawde mnie poruszył. Podobnie jak jego ścieżka dzwiękowa skopmonowana przez Ennio Morricone.
:arrow: "Requiem dla snu" - również bardzo poruszający film. Serdecznie polecam.
:arrow: "Dracula" - nazwisko reżysera (F.F.Coppola) mówi samo za siebie. Doskonałe role Gary'ego Oldmana, Anthonego Hopkinsa i Keanu Reavesa(czy jak to sie tasm pisze :D )
:arrow: "Czas Apokalpisy" - świetny film wojenny w.w. reżysera.
:arrow: "Adwokat Diabła" - Świetny thriller z Keanu Reavesem i Alem Pacino w rolach głównych. Świetne zakonczenie.

Jest ich o wiele więcej ale za cholere nie moge sobie nic przypomnieć 8) Jak mi się uda to dodam :)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”