Zamach terrorystyczny w Londynie

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post autor: Anka » 07 lip 2005, 21:50

Mazurek pisze:A ja praktycznie cały dzień o tym niesłyszałem. Na rowerze = odcięty od świata, żadnej telewizji, żadnego radia... I prawde mowiac dopiero godzine temu się dowiedziałem, że ten zamach w ogóle miał miejsce. Przed zamachami terrorystycznymi nie da się skutecznie zabezpieczyć. 37 niewinnych ludzi zgineło...... \`/\`/\`/

Nie sądze by Polska miałabyć celem następnego ataku. Dlaczego ? Ponieważ nie liczy się na arenie międzynarodowej tak jak Hiszpania czy Anglia. Choć z drugiej strony jeśli to ma być Święta Wojna, to mogą zaatakować ze względu na religie....
To nie jest już 37, ale 50 osób. :? Zgadzam się z Tobą w paru sprawach: w tym, że Polska jest poważnie zagrożona, ponieważ tak naprawdę to nie jest krajem 'strategicznym'. Jednak terroryści mogą sobie ubzdurać jakichś idiotyczny powód, by uderzyć w np. Warszawę, nawet dlatego, że nasze wojska wciąż są w Iraku. Ze względu na religię? Cóż, też mogą z tego powodu zaatakować, ale wydaje mi się, że to byłby dość słaby argument. :? Poza tym - nawet, jeżeli Polska by się 'zabezpieczyła' przez takimi atakami, to marna pociecha - jeżeli bomba wybuchnie w pełnym wagonie metra, nic nie pomoże.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”