Re: Derby Manchesteru

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Derby Manchesteru

Post autor: Morrow » 25 mar 2014, 18:28

Ależ ja się z tym zgadzam. Napisałem tylko czego się spodziewam po Moyesie.

Też bym postawił na wariant pozwalający na jak najbardziej kombinacyjną grę bo dla mnie w tym momencie sam wynik jest już sprawą drugorzędną. Chciałbym wreszcie zobaczyć zespół grający z polotem. Ten sezon Premier League jest dla mnie stracony jeśli chodzi o wyniki ale nie jeśli chodzi o budowę zespołu. Chciałbym przed końcem sezonu zobaczyć, że coś się w końcu rodzi, jakiś inny pomysł na naszą grę niż murowanie się na tyłach i długie piłki z obrony, ewentualnie katowanie wrzutek a to jest kierunek, w którym Diabły niestety poszły. Nie dość, że paskudne i męczące do oglądania to zupełnie nieefektywne. Zespół musi pójść w innym kierunku i rozważane ustawienie wydaje się sensowne. Życzę sobie żeby po prostu pojawił się w naszej grze bardziej ambitny pomysł.

Co do City to wobec problemów zdrowotnych Aguero i Dzeko receptą na tyły jest IMO upilnować niesamowitego Toure i Silvę a także zamknąć boki bo z tych sektorów City może nam najbardziej zagrażać. Liczę, że Moyes też ma świadomość, że najistotniejszym teraz jest nie sam wynik a to, żeby wreszcie zaczął coś tworzyć. Jak zobaczę tylko przeszkadzanie City, liczenie jedynie na stałe fragmenty i próba dowiezienia 0:0 to mnie coś autentycznie trafi.

Inna rzecz, że przydałby się nam wreszcie dobry ligowy mecz na Old Trafford z mocnym rywalem. Z twierdzy zostały ruiny a żeby było śmieszniej to na ten moment jesteśmy najlepszą ekipą w Premier League na wyjazdach. Boli to ale top4 i ubiegłoroczną LM przegraliśmy ewidentnie na własnym stadionie.

Wróć do „Anglia”