Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 29 mar 2014, 16:24

Bramkarza numer 2 cechuje to, że gra mało i musi być w miarę doświadczony, ograny, dobrze rozumiejący się z ekipą i najlepiej nie zarabiać krocie. Aggazi spełnia każdy warunek a sportowo jest solidnym bramkarzem. Na pewno regularnym i lepszym niż Amelia. Fabiańskiemu się nie przyglądam uważnie, bo nie mam okazji, ale wydaje mi się, że włoskiego nie zna, sporo będzie chciał zarabiać jak na standardy drugiego bramkarza, w ostatnich latach grał mało. Nie wydaje mi się też, żeby był bramkarzem o wiele lepszym od Aggaziego, który jest naprawdę solidnym bramkarzem co nie raz czy dwa już udowodnił.

Martwiłbym się jeżeli Włoch przychodziłby jako bramkarz do pierwszego składu, ale zanosi się, że tak nie jest. W takim przypadku nie mam nic do takiego transferu. Nie stać nas, aby w jedno okienko kupić dwóch bramkarzy, więc IMHO zatrudnienie Aggaziego to akurat dobry ruch. Tylko przypominam: pod warunkiem, że przychodzi jako nr 2 i do klubu trafi ktoś na pozycję nr 1.

Naprawdę nie rozumie co takiego ma lub co dokonał Fabiański by go w ogóle łączyć z nami.

Nie obraziłbym się gdyby za rok w klubie była taka hierarchia bramkarzy:
1. Perin
2. Aggazi
3. Abbiati ( na niższej pensji)

Wróć do „Włochy”