Re: Bayern Monachium - Manchester United (1/4 LM 2009/2010)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Bayern Monachium - Manchester United (1/4 LM 2009/2010)

Post autor: Kamil232 » 01 kwie 2014, 23:44

Szkoda ogromna szkoda. Gdzieś około 50 minuty pomyślałem ten mecz jest do wygrania i był. Szczerze nie rozumiem Morrow Twojego wpisu. Jak dla mnie był to nasz najlepszy występ w sezonie(biorąc pod uwagę klase rywala), niebo a ziemia w porównaniu do wcześniejszych popisów, a nie to co wcześniej. Taktyka dziś przypominała mi to co Fergie wystawiał w LM na najtrudniejsze mecze(może podpowiadał :smile2: ). Soldinie w defensywie, przecież Bayern miał tak naprawdę tylko tą jedną setkę, która wykorzytał(ogromna zjeba dla Fellainiego za odpuszczenie). Nie było dziur, ani wjeżdżania w masło co oglądaliśmy w starciach w lidze, czy nawet z Olympiakosem. W ofensywie kontry były niezłe, a i parę razy udało się zamknąć Bayern w ich polu karnym, szczególnie na początku wspominianej drugiej połowy. Żałuje właśnie, że się tak cofneliśmy po golu, można było dalej próbować, a nie dawać Bayernowi się rozbujać. Zadziałała pewnie psychologia i fakt, że przed meczem mówiło się o tym, że dostaniemy nie wiadomo ile, a tutaj można było próbować iść po więcej.

Szkoda ogromna szkoda, bo jak wspomniałem na wstępie ten mecz był do wygrania. Trudne do odżałowania są szczególnie setka Welbza i na moje wałek z nieuznanym golem. I dziś Moyesowi się należa słowa pochwały(chociaż na moje Chicharito można było wpuścić wcześniej),a zespół pokazał, że ma potencjał. Jeden z nielicznych wieczorów w tym sezonie w którym się emocjonowałem i nie chciało mi się wstawać z fotela i wyłączać telewizora, a poczułem się jak za poprzednich lat.

Koniec konców odpadniemy, ale dzisiejszy mecz był z tych o których kiedyś pisałem, że jestem w stanie przyjąć gorszy wynik, o ile będę widział, że jest jakiś pomysł na grę i zalążki nadzieji. Oczywiście to za mało i tak uważam, że Moyes powinien po sezonie odejść. W moich oczach może go tylko uratować jakaś petarda w Monachium i ewentualnej dalszej fazie.

Wróć do „Puchary Europejskie”