Terroryzm jest najczęściej definiowany jako użycie siły lub przemocy przeciwko osobom lub własności z pogwałceniem prawa, mające na celu zastraszenie i w ten sposób wymuszenie na danej grupie ludzi realizacji określonych celów. Działania terrorystyczne mogą dotyczyć całej populacji, jednak najczęściej są one uderzeniem w jej niewielką część, aby pozostałych zmusić do odpowiednich zachowańnie rozumiem terrorystow. po co oni to robia? czy to jest taka wielka przyjemnosc jak zgina setki niewinnych ludzi?
przeciez wiekszosć zamachowcow ginie w zaplanowanym przez siebie zamachach, Arabowie wierzą ,ze w ten sposob trafia do rajuwlasnie dla takich jak oni nalezy wprowadzic kare smierci
jak mozemy byc niewiernymi skoro wierzymy w tego samego Bogamy wg nich jesteśmy niewiernymi i dlatego zasługujemy na śmierć
Zamilcz lepiej i nie pisz takich glupotIslam to pokojowo nastawiona religia. Przywódcy al-kaidy wykorzystuja brak wykrztałcenia swoich podpiecznych i wmawiają im, że w ich "Piśmie Świetym" (nie wiem jak sie ono nazywa) pisze, że dopuszczanie sie tak okropnych czynów jest jedynym sposobem nawracania niewiernych.
jakis niedouczony ten Egipcjaninja sie nie zgadzam. tak sie sklada, ze moja kolezanka wychodzi wkrotce za maz za Egipcjanina. mialam okazje z nim rozmawiac i bez ogrodek mi powiedzial, ze mialby ochote nas zabic. nie dlatego, ze jestesmy Chrzescijanami, ale dlatego ze nie szanujemy swojej religii. rozumieja to, ze wierzymy w innego Boga, ale nie rozumieja tego jak mozemy Go nie szanowac.
poniewaz Anglia byla blizszym sojusznikiem U.S.A...tylko czemu w takim razie atak na Londyn a nie na Rzym?
A czy Francja bierze udzial w okupacji IrakuTo dlaczego terroryści nie zaatakowali Paryża? Przecież to tam była największa 'walka' z islamem...