Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: HMK » 06 kwie 2014, 23:55

Nudzi mi sie, wiec troche napisze.

Wczorajszy mecz fajny, poszlo o wiele latwiej niz sie spodziewalem, RSSS mial dobre okazje, ale to Real stworzyl ich wiecej. Balem sie, ze po drugiej poprzeczce Sociedad strzeli gola z dupy i zacznie sie nerwowka, ale na nasze szczescie Bravo chcial zaliczyc asyste. Bale uderzal z trudnej pozycji IMO, wiec tym bardziej szacun dla niego za ta bramke. Jeszcze jedno co cieszy to to, ze druzyna potrafi grac bez Ronaldo, nawet na tak trudnym terenie (o czym pisalno juz dzis na rm.pl). Jakby wypadl na dluzej (odpukac) to nie bedzie az tak wielkiej szkody co widac w tym sezonie. Wracajac do Bale'a. Statystyki ma w tym sezonie swietne jak na razie. 37 meczy, 18 goli, 19 asyst, rzecz jasna nadal potrafi zniknac w meczu i nie dac sie zauwazyc na boisku, ale jak zacznie powoli lapac hiszpanska pilke bedzie co raz lepiej.
W ogole Benzema z poczatku sezonu, a z roku kalendarzowego 2014 to dwie inne osoby. Ciesze sie, ze w koncu zlapal forme, bo kiepsko by bylo miec w ataku takiego leniucha z wrzesnia/pazdziernika. Wczoraj jak dla mnie zrobil w ofensywie o wiele wiecej od Garetha, a efektem tego mogl byc ten strzal w poprzeczke, szkoda, ze nie weszlo.
Powoli do gry owinien wracac Khedira. Ciekawe jak Carlo go ustawi i czy wgl bedzie brany pod uwage w planach na przyszly sezon. W pomocy mamy spory tlok, wiec i Niemcowi trudno bedzie sie przedrzec do podstawowej "11" biorac tez pod uwage, ze tridente Luka-Xabi-Di Maria dobrze ze soba wspolpracuje.
I tak juz wybiegajac w przyszlosc. BVB chce ponoc pozyskac Morate. Jak dla mnie malo realne, a jezeli mialby odejsc to prosilbym godne zastepstwo.
Wyzej wspominano o Siqueirze, nie podoba mi sie to biorac pod uwage przede wszystkim, ze Coentrao odejdzie za czapke gruszek. Mam nadzieje, ze Pepe i CR namowia go do pozostania w klubie, bo jakos nie chcialbym, zeby na lewej obronie zostal Marcelo i 28latek podobnej charakterystyce do Brazylijczyka o ile sie nie myle. Tak samo z tym Moreno z Sevilli. Jak cos to juz bym chyba wolal Bernata z Sevilli. Na pewno lepszy on niz Shaw z Southampton, w dodatku ta cena.
\Byly jeszcze plotki o Rakiticiu. W tym sezonie kozak, ale jedno ale. Tak jak w przypadku Samiego. Gdzie on niby mialby grac, bo waptie, ze zadowoliby sie lawka.
Wiec podsumowujac te doniesienia transferowe. Fabio niech nie odchodzi najlepiej, lepszego obroncy nie znajdziemy, a jezeli Portugalczyk zostanie w Madrycie to bedzie to IMO nasz najlepszy transfer najblizszego okienka. Samego Chorwata milo byloby zobaczyc w Realu, zwlaszcza, ze to Chorwat :mrgreen:, ale problemem byloby go upchnac w srodku pola.

Wróć do „Hiszpania”