Jasne, chłopak nie jest wart takich pieniędzy, być może nawet nie jest wam na gwałt potrzebny i być może Moyes faktycznie się nie nadaje i nie zrobić z was ponownie drużyny walczącej rok w rok o mistrza, ale...MGiggs pisze:Teraz jestem ciekaw transferów- jesli wywalimy 28 mln funtow na Shawa to ja wyasiadam...
Wielkie drużyny przeważnie powstają w bólach. Przyjdzie jeden trener i postawi kilka klocków, potem przyjdzie drugi i dokończy budowlę. Daleko przykładów szukać nie trzeba (Barcelona, Bayern). Na waszym miejscu cieszyłbym się z przyjścia utalentowanej młodzieży (nawet jeśli przepłaconej), która się ogra za tego trenera "przejściowego" - zakładając, że Moyes faktycznie nie jest cudotwórcą i jednak po następnym sezonie pożegnacie się z nim. Wtedy będziecie mieli ogranych już zawodników, wokół których zostanie zbudowany kolejny świetny zespół. To moim zdaniem o wiele bezpieczniejsza opcja, niż nakupowanie Herrerów czy Fabregasów, bo potem nowy trener może mieć problemy z upchnięciem tego sensownie - a i nie będą to zawodnicy, którzy dadzą się pokroić za klub.
Ja wiem, że brzmi to trochę naiwnie, bo raz, że MU to ekipa, która rok w rok powinna walczyć o najwyższe cele, a dwa, że to wcale nie musi się udać, ale czasami warto zrobić krok wstecz, by potem zrobić dwa do przodu.