Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: BarcaQzYN » 17 kwie 2014, 8:27

Hummels byłby zbawieniem tej defensywy. Genialny obrońca. Z resztą nie zgadzam się z Bieniasem, właśnie, że potrzebujemy wysokich obrońców. Pique, Hummels, Bartra i do tego jakiś młody, obiecujący obrońca i byłoby znakomicie.
Mascherano jest naprawdę świetnym piłkarzem, ale to jest kur... defensywny pomocnik. Kiedy trzeba za kimś wrócić, popisać się jakimś zajebistym wślizgiem, przechwytem, odbiorem - on spisuje się znakomicie i jest bardzo chwalony. Ale w polu karnym się gubi, w pojedynkach główkowych nie istnieje. Niech wraca na DM jako zmiennik Sergio, albo go pożegnajmy.

No, ale co by nie mówić, dla mnie absolutnym priorytetem jest sprowadzenie wysuniętego napastnika klasy światowej. Przed sezonem do wzięcia za bezcen byli Berbatov i Eto'o, piłkarze idealnie wpisujący się w mój portret gracza na tę pozycję.
Teraz sprowadzenie ich nie będzie już możliwe, ale są przecież tacy piłkarze jak Jackson Martinez! Niech się przy nim ogrywa Dongou. Mam nadzieję, że w końcu ktoś zauważy potrzebę posiadania w składzie takiego zawodnika.

Potrzebujemy też oczywiście bramkarza.

Wróć do „Hiszpania”