Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: metol » 22 kwie 2014, 23:43

Trochę dziś jestem zajęty, to samo wczoraj. Wiadomo, święta i te sprawy i dlatego nie mam czasu siedzieć cały dzień w internetach, ale z tego co czytam to Moyes o zwolnieniu dowiedział się najprawdopodobniej z mediów... Co jak co, ale takie zachowanie nie przystoi klubowi klasy Manchesteru United. Moyes co prawda nie zrobił z MU potęgi i spisał się po prostu bardzo słabo. Nikt chyba nie kwestionuje faktu, że ten sezon był najgorszy od lat i na kolejny raczej nie zasługiwał, ale po pierwsze, zarząd powinien zwolnić go z klasą. Poinformować go o tym bezpośrednio, dać mu szansę się wypowiedzieć, pożegnać z piłkarzami, z kibicami (o ile sam Moyes byłby zainteresowany) etc. A wygląda na to, że Szkot o zwolnieniu dowiedział się z przecieków prasowych i uciekał tylnymi drzwiami. Po drugie, moim zdaniem mógł dostać czas do końca sezonu... MU i tak już o nic w zasadzie nie gra i wygląda na to, że w najbliższych tygodniach nowego menadżera sobie nie znajdziecie.

Jestem ciekaw pierwszych wypowiedzi Moyesa. I tak sobie myślę, że jak dostanie nową robotę to mu to na dobre wyjdzie. Pisałem o tym parę razy, że ja Moyesa nie poznaje. Wyglądał już od dawna na sfrustrowanego, speszonego. Widać było po nim, że czuje presje i jakoś sobie z tym wszystkim nie radził.

Wróć do „Anglia”