Re: FMy

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Re: FMy

Post autor: BarcaQzYN » 07 maja 2014, 9:34

Skończyłem pierwszy sezon Wigan - bardzo długo go grałem...
Cele przed rozpoczęciem rozgrywek postawiłem sobie 2:
- awans do Premier League,
- awans do Ligi Europy (czyli: albo wygrać Capital One Cup, albo wygrać Ligę Europy, albo wygrać FA CUP, lub dojść do finału)

W lidze od początku radziłem sobie bardzo dobrze, miałem tylko dwa dłuższe kryzysy formy - na przełomie listopada/grudnia i marca/kwietnia. Pozycję miałem jednak niezagrożoną i udało się wygrać Championship.
W Europie szło znakomicie, w fazie grupowej 6 zwycięstw, potem przeszedłem 1/16, ale na 1/8 się wyłożyłem bardzo pechowo ze Steauą. Nie miało to już jednak większego znaczenia, bo cel zrealizowałem w finale Capital One Cup ze Stoke :) Poszło gładko, najtrudniejszą przeszkodą był Everton, na szczęście trafiłem na The Toffees dopiero w półfinale i mimo porażki w pierwszym meczu zdołałem u siebie odrobić straty z nawiązką.
W Pucharze Anglii odpadłem szybko po zaciętym dwumeczu z Liverpoolem...

Tak czy siak cele zrealizowane.
Wszystkie transfery okazały się niezwykle udane. Glik rządził i dzielił w obronie, Fabiański bronił znakomicie, Krychowiak miał najwięcej występów z wszystkich środkowych pomocników, a Mitroglou nie zawiódł (32 bramki i 16 asyst). Najlepszy w teamie Shaun Maloney, który jednak na końcu sezonu doznał kontuzji. Mimo to zaliczył 24 bramki i 24 asysty!
McManaman i McClean też nie zawiedli, zdobyli po 14 bramek i zanotowali po ponad 10 asyst, mimo, że przez sporą część sezonu byli kontuzjowani.

Teraz czas na czystki w zespole, wielu piłkarzy musi odejść, zobaczymy ilu uda się opchnąć.
Najważniejsze jednak są cele transferowe. Muszę wzmocnić następujące pozycje:
- prawa obrona - Allan Nyom (jest bliski pozyskania najlepszego gracza na tej pozycji w całej grze, oby się udało!)
- lewa obrona - długo polowałem na Aarona Cresswella, ale w zimowym okienku sprzątnęło mi go Newcastle. To ja im podbiorę chyba Haidarę, choć wciąż się rozglądam. Na dobrą sprawę dwóch mógłbym ściągnąć, bo Espinoza był raczej najsłabszym ogniwem w moim zespole, a Garcia i Crainey już u mnie nie pograją.
- środkowy obrońca - jeśli się uda. Na celowniku mam Abdennoura, jest chętny do mnie przejść.
- ofensywny pomocnik - poluje na Anthony'ego Knockharta z Leicester. Powinno się udać,
- skrzydłowy - jakiegoś młodego, utalentowanego potrzebuję, który zaakceptuje rolę zmiennika, bo mam 3 znakomitych, którzy na pewno poradzą sobie w Premiership.

Zobaczymy ile kasy dostanę, bo przy negocjowaniu nowego kontraktu był mały bug w grze, mimo że już było po sezonie, a ja awansowałem, to negocjowali ze mną jakbym ciągle był w Championship.
Jak nie dostanę kasy na wzmocnienie tych pozycji, to pewnie spadnę natychmiast.

No ale teraz czas na MISTRZOSTWA ŚWIATA z Reprezentacją Polski! Żadnego farbowanego lisa w kadrze (choć kusiło dać szansę Dybali, ale Milik i Sobiech się ładnie rozwijają). Obaczym jak to będzie :P

Wróć do „Hyde Park”