Re: Primera Division

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Re: Primera Division

Post autor: Sammyy » 13 maja 2014, 18:21

MGiggs pisze:rekin- jesli Atletico sprzeda Coste to tylko ze względu na kase bo zbraknie tych 10-20 mln . Prosze mi nie pisać o kapitalizmie komunizmie w sytuacji gdzie prawdopodobny mistrz Hiszpanii zarobi o 100 mln mniej od Barcy i Realu,zresztą chce zobaczyć jak federacja dba o najlepszych jak to pisał kluchman- mają okazje się wykazać w stosunku do Atletico jak dbają o najlepszych.Atletico ma wszystko by byc wielka ekipa na lata- ma trenera piłkarzy stadion kibiców- ma wszystko, więc chce to widzieć i mam nadzieje wrócimy do tego punktu, bo ja obstawiam że sprzedadzą Coste i jeszcze ktoś poleci i do 2-3 lat tej ekipy nie będzie.
Nie bierzesz pod uwagę jednej bardzo istotnej rzeczy. Hiszpańskie kluby, w tym Atletico, mają wielomilionowe długi. Pod koniec 2013 Krajowa Rada Sportu w Hiszpanii poinformowała, że łącznie to około 670 mln. euro. Zwiększone przychody z transmisji i tak będą w pierwszej kolejności szły na zadłużenia, więc w dalszym ciągu kluby będą traciły najlepszych zawodników. Sama kasa z transmisji to wierzchołek góry lodowej. Najpierw niech te kluby zaczną normalnie funkcjonować, a nie ślizgać się na granicy bankructwa. Kluby same doprowadziły do takiego stanu i w pewien sposób pompowanie w nie pieniędzy kosztem Barcy i Realu jest najzwyczajniej w świecie nie fair.

Wróć do „Hiszpania”