Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: ryba_82 » 14 maja 2014, 20:43

Kamil232 pisze:Wielki zespól się skończył, delikatny moment jest. Van Gaal mnie do końca nie przekonuje, jak pisano jest konfliktowy w Bayernie się rozsypało to po drugim roku, w Barcie druga przygoda słaba, pierwsza też bez szału Majstry były ale w Europie było nienajlepiej, Holandia 2002 nie weszła do MŚ. Trochę zbyt dużo tych wpadek.
A mi się wydaje,że to gość,który zrobi porządek na Old Trafford.Silny charakter,nikt mu za bardzo nie podskoczy,a jeśli ktoś się odważy to go zwyczajnie odpali.Swego czasu chciałem go w City jak stołek pod Mancinim zrobił się gorący.Imo prawie idealny kandydat by w ciągu dwóch/trzech lat wykopać fundamenty pod nowe United.Co do wpadek to rzeczywiście van Gaal nie ustrzegł się takowych,ale z drugiej strony to kto ich nie miał?

Tak przy okazji to dodam iż będzie ciężko wrócić United do ścisłego topu Premier League.Po odejściu Fergusona przychodzi czas na zmianę pokoleniową w drużynie i wydaje się,że tutaj kolejny błąd(po wskazaniu palcem na Moyesa) popełnił SAF,który chyba odszedł za wcześnie zostawiając zespół potrzebujący gruntownej przebudowy lub.........za późno,tak by ewentualny następca miał sezon czy dwa na wymianę poszczególnych ogniw bez wymiernej straty wyników jak i jakości w drużynie.

Wróć do „Anglia”