Musimy przestań być zakładnikami ,,za SAFA,, - on jak widać widział potrzebe przebudowania drużyny, Garay był dogadany ale Moyes go nie chciał- dzisiaj by nie było problemu.garay jak pokazał sezon jest bardzo dobry.
Niestety Moyes nie zaczął przebudowy-dał wszystkim szanse.Już wtedy było trzeba poszukać LB. zabawiał się za Bainsem, pozniej z Contrao ale nie wszyło- walka o środek ? Ander i Cesc. Plan był ale dostalismy jedynie mało przydatnego Fellsa. Juz wtedy było trzeba coś zmienić.Saf myślał 3 lata do przodu, tak było kiedy zbudował ekipie z Ronaldo i Roo. Wiekszosc sie pukała po co kupujemy Jonesa- t wszystko były przymiarki na lata do przodu- tutaj Moyes troche poległ bo nie zrobił nic.Moyes niby chciał kupić ale został z tym co mielismy i dokupił Fellsa- jak pokazała przyszłość - sprawa nie poszła tak jak miała dlatego dzisiaj trzeba wzmocnić się paroma graczami.
Tutaj trzeba jednak troszke obronic Moyesa- on przynajmniej chciał kupic kogos mocnego do srodka.SAF od..2007 Roku i Andersona nie kupił tam nikogo.Wolał męczyć się z Giggsem,sciągac Scholesa z emerytury,grac tam Roo niż kupić kogoś mocnego.Akurat środek pola to grzech Fergusona który 6 lat nie wzmocnił tej formacji - każdy wiedział że trzeba kupić środkowych i odkładano to latami- dzisiaj mamy efekt taki jaki mamy,zmarnowano rok i dlatego dzisiaj musimy tyle ludzi kupić.Nie spodziewałem sie ze odejdzie Vida iRio jednocześnie, nie spodziewałem się że może odejść Evra
Nowy trener czyli na 99% LVG będzie miał cholernie ciężko . Nie wiem czy ktoś zauważył 1 rzecz- niby finał lm z 2011 roku byl 3 lata temu a z tej drużyny zostanie prawdopodobnie jedynie.....Rooney Carrick i Valencia.Niestety ale w 1 okienku pozbyć sie Evry Rio i Vidy to idiotyzm,dodając do tego odpalenia Fabio w zimie mamy podstawową obrone z finalu 2011. Czy Jakiś klub zrobił coś takiego? Chyba nie.
Mam nadzieje ze tacy piłkarzy jak mata Januzaj i RVP będą grali 1 skrzypce u Holendra.
Fergusona zawsze cechowała umiejetnosc budowanie zespołu- nagle odpalamy 3 filarów obrony ostatnich..8 lat w jedno okienko. Często się mówi że kto za dużo gra w FMa- ludzie w MU przebijają go z nawiązką.Boje się kolejnego sezonu, jeszcze jak LVG zamiast konkretnych wzmocnien zacznie sprowadzac 20 latków z Holandii to czekają nas kapitalne lata.