Re: Manchester City ( zbiorczy )

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post autor: Professor Chaos » 17 maja 2014, 10:56

Nie wiem na ile prawdziwe były ploty o waszym zainteresowaniu Mangalą ale słyszałem o 50/60mln. I odniosę się na podstawie tego. Same oferty bez ostatecznego kupna już wpływają na rynek.
Klub A oferuje 50mln za zawodnika X, klub B oferuje 30mln, a klub sprzedający chce 40mln, sam zawodnik realnie wart jest 25mln. Tutaj dla sprzedającego rodzi się pytanie dlaczego mam sprzedać klubowi B za 30, skoro mogę sprzedać klubowi A za 50mln? W końcu wychodzi na to, że nikt go nie kupi, albo jednak Ci co ofują więcej tym samym przepłacając znacznie.
Poczytałem trochę i kara dla PSG jest taka sama. Dużo bardziej mnie to cieszy bo oni są dużo gorsi w tej kwestii od City. Nie da się jednak ukryć, że na przestrzeni tych kilku lat City wydało ogromne pieniądze na sprowadzenie wielu zawodników.
Tak jeszcze z innej beczki jak tylko pojawia się informacja, że Barca chce kogoś znanego za duże pieniądze, od razu pojawia się informacja jakoby Real oferował dużo więcej. W większości są to oczywiście ploty, ale prawda w tym też znajduje swoje miejsce. Sam Neymar przyznał, że Real dawał za niego i jemu dużo więcej niż Blaugrana.

Wróć do „Anglia”