Re: Siłownia - Kulturystyka

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1979

Re: Siłownia - Kulturystyka

Post autor: Conrado » 17 maja 2014, 12:26

Mefju pisze:A ja mam takie pytanko odnosnie rozlozenia treningow. Wiem, ze najlepiej przeplatac treningi (jeden dzien silowy, na drugi dzien cardio i tak ciagle) ale jako, ze mam duzo wolnego czasu to chcialem sobie 'zagescic' treningi. To znaczy, czy dobrym pomyslem jest pojscie na silownei dwa razy dziennie z czego rano (ok 9.00) zrobic silowke i rozne tam ciwczenia z ciezarami, a wieczorem (kolo 20.00) wybrac sie tylko pobiegac na godzinke?

Ja bym zrobił na odwrót, rano bieganie wieczorem trening siłowy.Żey zrobić konkretny trening trzeba jednak zjeść kilka posiłków żeby mieć i siłę i energię bo po samym śniadaniu to z własnego doświadczenia wiem że szału nie ma.Jeśli chcesz spalić trochę fatu to lepiej będzie biegać przed śniadaniem,lub bezpośrednio po treningu siłowym tylko pamiętaj o tym żeby bcaa zarzucić.No i żebyś nie wpadł na pomysł robienia dwóch treningów siłowych dziennie,bo na to mogą sobie pozwolić tylko nieliczni,i będący na dobrym towarze.Musisz też pamiętać żeby zbyt częstymi treningami nie przeciążyć głównego układu nerwowego.

Wróć do „Inne sporty”