Re: Siłownia - Kulturystyka

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Re: Siłownia - Kulturystyka

Post autor: franz » 17 maja 2014, 17:06

Conrado pisze:No i żebyś nie wpadł na pomysł robienia dwóch treningów siłowych dziennie,bo na to mogą sobie pozwolić tylko nieliczni,i będący na dobrym towarze.
Co masz na myśli? :wink:

Właśnie. Podjąłem juz temat miejsca ćiczeń, ludzi z siłki, ćwiczenia na maszynach... teraz czas na wszelkiego rodzaju białko, suplementacje, gainer itd.

Jak jest wasza opinia. Co stosujecie, co możecie polecić, a może przed czymś ostrzec :wink: Tu też są różne szkoły. Na pewno początkującemu wystarczy dobra dieta, ale już tak po 8-12 miesiącach na siłowni - warto sobie pomóc.Oczywiście nie można przesadzać w stylu "4 tabletki metki to sposób dla mojej sylwetki", że zacytuje klasyka :wink:

Choć znam takich, którzy są radykalnymi przeciwnikami nawet najdelikatniejszych metod, a mimo to udaje im się osiągać rezultaty.
seba82 pisze:Aeroby wykonywane po treningu siłowym nasilają mikrourazy mięśniowe (DOMS; stan zapalny) i rozpad białek.
Co do kwestii treningu wydolnościowego po siłce, to są rożne szkoły. Większość ćwiczący po treningu wskakuje na rower, albo bieżnie. Inni twierdzą, że to bez sensu a nawet szkodliwe. Ja polecam basen. Zaraz po siłce może służyć jako swoista odnowa biologiczna, relaks i stretching w jednym. Plywanie 20-25 minut spokojnie, na niebyt dużej intensywności do tego sauna/jacuzzi i człowiek czuje się jak młody Bóg :wink:

Wróć do „Inne sporty”