Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: Carbon » 21 maja 2014, 20:41

Wilmore pisze:
Carbon pisze:Kto na tym forum jest faszystą?
Wszyscy narodowcy uważający etatyzm za wiodący ruch gospodarczy, którzy najchętniej by się zamknęli na obce narodowości (z których większość dla nich to brudasy i/lub biedacy) oraz powywieszali lewaków i komuchów na drzewach i pozbawili praw wyborczych "kuców". Ci, którzy uważają Europę za przegniłą i wymagającą odnowy moralnej, a gender i homoseksualizm za zło wszelakie.
Pierwsza sprawa jest taka, że w programie Ruchu Narodowego nie ma ani słowa na temat zamknięcia się Polski na emigrantów i świat. Zacytuję.
Poprzemy budowę Europy niepodległych narodów,
opartej na dobrowolnej współpracy gospodarczej.

Największym bogactwem i gwarancją rozwoju Polski jest kilkadziesiąt milionów Polaków mieszkających w kraju, pozostawionych na Kresach i
rozsianych na emigracji.

Co do gender i homoseksualistów - to jest zło wszelakie. Polska to państwo chrześcijańskie. Katolicy nigdy nikogo nie atakują bez przyczyny, niech sobie Ci "waginosceptyczni" żyją. Ale dzieciom trzeba wpajać, że normalna rodzina jest tylko jedna. Bo tak nas Bóg stworzył. A jeśli tak nie uważasz to Twój syn musi być homo. Na pewno będziesz z dumą prowadził go na ślubny kobierec do jego... wybranka.
Wilmore pisze:Jedyne, co ich różni od faszystów, to uznawanie tego określenia przez społeczeństwo za obraźliwe, dlatego za wszelką cenę chcą udawać, że nimi nie są, żeby nie zamknąć większości społeczeństwa na swoje postulaty - to jest polityka np. Ruchu Narodowego.
Oprócz zapoznania się ze słowem "faszysta" powinieneś też przeczytać kim jest narodowiec. Tutaj zacytuję słowa Stalina.
Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej.
:)
Wilmore pisze:Spokojnie, w trzeciej klasie gimnazjum Ci pewnie wytłumaczą, czym jest faszyzm. Później będzie Ci tylko brakowało otwartego umysłu do tego, by go dostrzec w życiu społecznym.
Chciałbym być młodszy o ten rok czy dwa, lecz niestety dla mojego wieku chodzę już do liceum. Właśnie w tej szkole miałem przyjemność mieć lekcję o żołnierzach wyklętych z profesorem, który tego samego dnia dowiedział się, że wchodzi na zastępstwo do mojej klasy. Tematy zeszły troszeczkę na bok, choć dalej kręciły się wokół głównego wątku. Zgadzałem się z tym, że dzisiejsze partie lewackie(napisałem to specjalnie) nie uznają żołnierzy wyklętych, choć walczyli oni za ojczyznę. Dał też mały wykład o komuniźmie i faszyźmie. Dlatego nie martw się o moją edukację. ;)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”