Co ma jedno do drugiego? Jeśli Ty, Korwin, czy ktokolwiek inny zacznie mnie personalnie obrażać, wyzywając od nieludzi (bo ateista), kołchoźników (bo za UE), jechać mi od niedorozwojów bo się z nimi nie zgadzam, to obrażają mnie i tylko mnie. Korwin obrażał całe grupy społeczne i to jest diametralna różnica. Diametralna.Dzidek_ pisze:Wybaczcie, że wybiórczo, ale nie znajdę czasu, żeby podłączyć się do dyskusji.
W temacie Baumana częściowo zgadzam się z przyznaniem kar - można było lepiej to zorganizować, takie akcje nie powinny mieć miejsca w tym stylu. Tyle że jeśli jedna strona pozostaje nietykalna, a druga ponosi odpowiedzialność na wyrost (i to z takim uzasadnieniem), to ręce i nogi opadają.
Zapraszanie na kaczkę po smoleńsku, pisanie o stanach lękowych Kaczyńskiego, które miały przypominać te odczuwane przez bitego Hitlera czy Stalina, pisanie o spermie ociekającej ze twarzy Schetyny... Wiesz, czyje są to słowa, czy mam dalej wymieniać?czarny samael pisze:(...)I tylko epitety przychodzą do głowy wobec gościa - i jemu podobnych - który uważa, że Putin ma rację w kontekście Krymu, kobiety summa summarum nie da się zgwałcić, a niepełnosprawni powinni siedzieć w domach i się chować, jak kobieta z pryszczem, a homoseksualizm dostał się do Polski. Nie, no spoko koleś
Gdyby komuś było mało, część znajdzie na: http://pl.wikiquote.org/wiki/Janusz_Palikot
Chciałbym, żeby to było tak klarowne, ale natenczas nie ma partii, do której nie można by się do czegoś przyczepić. W poważaniu już mam, czy dane ugrupowanie zadeklaruje przed wyborami zostawienie krzyża czy jego zdjęcie w sejmie, bo w praktyce i tak będą o tym rozmowy w trakcie kadencji i większość partii popłynie z nurtem nastrojów. To są sprawy drugiego sortu, schodzą na dalszy plan przy tym, jak ludzie zastanawiają się nad założeniem rodziny czy godnej emeryturze. To właśnie powinno wzburzać święte oburzenie wśród dziennikarzy i społeczeństwa, bo od tego zaczyna się ocena, jak nam się żyje. Jak ktoś będzie o tym pamiętał, na pewno nie zmarnuje swojego głosu.
Widzę też, że zacytowałeś fragment o Rosji i się do niego nie odniosłeś, a kontekście polityki zagranicznej postulaty JKM są po prostu niedorzeczne.
Co do spraw ważnych, to Palikot wczoraj podczas debaty z Gowinem poruszył powody dla których warto być za euro i zmianą ot planowania lotów. Takich rzeczy jest mnóstwo.