Re: FMy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Re: FMy

Post autor: Kluchman » 09 cze 2014, 21:29

Od kilku (z ośmiu?) lat w to nie grałem. Niedawno tak z ciekawości postanowiłem zainstalować najnowszego FM'a. Wybrałem wszystkie ligi w Anglii, Hiszpanii i Włoch i stwierdziłem, że poprowadzę pierwszą drużynę spoza najwyższej ligi, jaka się wylosuje (opcja wybierz klub za mnie). Trafiło na walijski Wrexham FC z piątej klasy rozgrywkowej na Wyspach i muszę przyznać, że zaczyna mnie wkurzać ta gra. Drużyna jest tak drewniana, że aż zęby bolą. Oczekiwania zarządu są takie, że awansuję, ale po bodajże ośmiu kolejkach jestem miejsce czy dwa poniżej strefy barażowej. W dodatku w kadrze nie miałem żadnych skrzydłowych, więc żeby nie robić rewolucji w składzie za minimalne lub żadne pieniądze musiałem zdecydować się na ustawienie bez skrzydeł. Rywale też są drewniani, więc w zasadzie wygrać i przegrać na luzie można z każdym i średnio widzę mój wpływ na to wszystko. Macie jakieś sugestie dla nowicjusza, który wymyślił sobie grę jakimś klubikiem, o którego istnieniu nigdy wcześniej nie słyszał? Jakieś szczególne sugestie jak ustawić w tej grze stałe fragmenty gry? Czy korzystać z poleceń na krycie, pressing, odbiór piłki na poszczególnych zawodników rywala, czego zazwyczaj nie chce mi się robić, bo to nużące? Sam już nie wiem, czy lepiej grać krótkimi czy długimi podaniami, bo nie widze większej róznicy, ale jeszcze poeksperymentuję. Do dziwnych kontuzji w trakcie meczu, braku właściwych piłkarzy na ławce (mogę mieć tylko pięciu, więc nie mogę pokryć wszystkich pozycji) i cudownych goli drewniaków przeciwnika z dystansu, gdy inaczej mu nie idzie przywykłem.

Wróć do „Hyde Park”