Re: MŚ 2014: GRUPA A - Brazylia, Chorwacja, Meksyk, Kamerun

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: MŚ 2014: GRUPA A - Brazylia, Chorwacja, Meksyk, Kamerun

Post autor: Carbon » 13 cze 2014, 9:35

Żałosne wczoraj zawody Freda. Obstawiałem go jako króla strzelców tego turnieju, ale wczoraj pokazał, że nie umie grać pod tak wielką presją. Nie dość, że rzadko kiedy był przy piłce, to poza wywalczonym karnym nie przyczynił się w znacznym stopniu do wygranej jego drużyny.
Gdyby Neymar nie strzelił wczoraj gola w pierwszej połowie, to jak słowo daję, Brazylia by to mogła przegrać. Szczególnie, że chwilę wcześniej ich największy gwiazdor dostał żółtą kartkę. On też miał problemy z presją, każdy jego kontakt z piłką kwitowany był rykiem trybun.
Chorwacja w sumie całkiem dobrze się broniła przez pierwsze minuty po stracie gola. Na skrzydłach Brazylijczycy niewiele mogli zrobić, drużyna z Bałkanów wychodziła mocnym pressingiem, więc piłkarze "Canarinhos" musieli schodzić do środka. Strzał Neymara na 1-0 był piękny, naprawdę ładnie ta piłka weszła od słupka. Nie ma tutaj co obwiniać Pletikosa, bo w pierwszych momentach gry wybronił na razie interwencję turnieju. ;)
W drugiej połowie gospodarze turnieju dalej mieli problemy z atakami, ale uratował ich ten karny.
No i dziwnie by było, gdyby Marcelo, mój ulubiony zawodnik w tej ekipie, największy śmieszek z drużyny, strzeliłby samobója, który miałby zadecydować o losach meczu. :angry2: Jak zobaczyłem jego minę, to sam posmutniałem, prawie się chłopak tam popłakał.

Dziś Meksyk-Kamerun. Ciekawie jak Eto'o i spółka sobie poradzą, bo przeciwnika mają godnego. No i jaka tam atmosfera u nich panuje, skoro jednego dnia Eto'o ubliża Songowi, a następnego zamieszcza zdjęcie z kilkoma graczami, że jest u nich świetnie? Myślę, że padnie tutaj dużo goli. Meksyk radzi sobie naprawdę nieźle, nie bronią się non-stop, tylko próbują sami kreować grę. Kamerun zresztą podobnie, ich obrona do najlepszych nie należy, więc spodziewam się dużo błędów z ich strony. Mimo to drużyna z Ameryki Północnej spokojnie powinna tutaj zabrać trzy punkty ze sobą.

Wróć do „Mundial 2014 Brazylia”