Mój budżet transferowy wynosił 102mln. Za te pieniądze kupiłem: Januzaj (32mln), Doria (17), Gabriel Barbossa(koniec kontraktu), Tielemans(29), Zouma(wypożyczenie z opcją wykupu-14mln) + 2 rezerwowych bramkarzy (Audero i Delac). Pozbyłem się: Turan(10), Niang(10), Nocerino(2,5), Darmian (5,5) oraz Balotelli(32,5).
W Serie A zdobyłem 97 pkt., drugi był Juventus, który zdobył 15 pkt. mniej. Sezon zacząłem świetnie, pierwsze 11 meczy wygrałem, dopiero Roma zdołała mnie pokonać 2:0. Sezon skończyłem mając 4 remisy i 3 porażki na koncie.
Królem strzelców został Llorente(31 goli), a najlepszym zawodnikiem Saponara (25 goli, 13 asyst).
W LM wyszedłem z grupy na pierwszym miejscu mając tyle samo puntków co Liverpool. Po wyjściu z grupy trafiłem na Man City. Na wyjeździe wygrałem 2:1, a u siebie 3:0. Następnie przyszło mi się zmierzyć z Chelsea. Szalony mecz na Stamford Bridge zakończył się moją wygraną 4:3, na San Siro wygrałem 2:1. W pólfinale grałem z Schalke, na wyjeździe udało mi się zremisować bezbramkowo, mimo dominacji Schalke. Natomiast na San Siro wygrałem 3:1. W finale czekał na mnie Real Madryt, który wygrał LM 2 razy pod rząd i próbował zrobić to kolejny raz. W 19 minut zdołałem strzelić 3 bramki, a ostatecznie skończyło się 4:1.
Złotego Buta otrzymał Van Ginkel, który strzelił 11 bramek- tyle samo co Saponara, lecz zawodnik Chelsea rozegrał mniej minut. Najlepszym zawodnikiem LM został oczywiście Saponara
Ogólnie Saponara strzelił 41 bramek(tyle samo co Barbossa+Petagna) i asystował 21 razy w 46 meczach.
Na nowy sezon otrzymałem 205 mln na transfery