Juventus Turyn (zbiorczy)

Awatar użytkownika
booyak
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post autor: booyak » 19 sie 2004, 0:04

TEMESK pisze:Wystarczy im juz zakupów bo i tak ROMA stracila 2 dosyc wazne postacie(judaszy moim zdaniem :x :evil: ).

Ja naliczyłem 3 8)
:arrow: Capello
:arrow: Zebina
:arrow: Emerson - jednak wcale nie nazwał bym ich judaszami 8)

Na początku chciałbym zaznaczyć że jestem kibicem JUVE :!: :!: :!:

Przyglądając się tej dyskusji już wiem dlaczego tomusmc został zbanowany na forum JuvePoland...

Co do tematu... Patrząc obiektywnie na to co dzieje się teraz w Juve to mamy marne szanse na 28 Scudetto... Chyba że działacze Juve wreszcie przejżą na oczy i dostrzegą ogromne luki w kadrze naszego zespołu...
Ostatni sezon pokazał że Juventus ma bardzo słabą obrone... Piłkarze tacy jak Montero, Iuliano czy nawet (to stwierdzam z przykrością) Thuram najlepsze lata gry mają już dawno za sobą... Cała ta trójka wg mnie powinna być stopniowa zastępowana młodymi zawodnikami typu Bonera (są jeszcze szanse na transfer) czy Mexes (niestety już w Romie :evil: )...

Ogromnym błędem było też tak łatwe pozbycie się jednego z najlepszych defensywnych pomocników świata Edgara Davidsa... Jak można takiego zawodnika oddać i to jeszcze za darmo :?: W zamian za niego jednak dostaliśmy Emersona... On również jest bardzo dobrym zawodnikiem ale moim zdaniem o klase gorszym od Davidsa... Jeśli mówimy już o pomocy to Moggi powoli powinien zaczynać się rozglądać za następcą Nedveda który niestety po znakomitym sezonie w którym doprowadził Juve do finału LM zaczął grać coraz słabiej...
Kolejną formacją która potrzebuje wzmocnień (a któta nie potrzebuje w Juve :evil: ) jest atak... Trzeba z bólem serca przyznać że nasz wielki Alex starzeje się i już nigdy nie będzie grał na takim poziomie jak kiedyś (Boże obym nie miał racji...) do tego jeszcze nękające go kontuzje... Podobny problem ma Trezeguet (chodzi o częste kontuzje) dlatego też Juve powinno sprowadzić jakiegoś zmiennika dla jednego lub drógiego... Ktoś może powiedzieć że jeste jeszcze Miccoli jednak wg mnie jest on przeciętnym napastnikiem dla któego nie powinno być miejsca w Juve...

PS. Próbowałem obecną sytuacje Juve przedstawić obiektywnie (jeśli jest to w moim przypadku możliwe) i mam nadzieje że mi się to udało i nie zostane przez innych 'ślepych' fanów Juve nazwany 10-letnim chłopcem który zagapiony jest w wielkie gwiazdy piłkarskich stadionów nie ma pojęcia co to futbol...

Wróć do „Wracając Do Meritum”