Re: MŚ 2014: GRUPA C - Kolumbia, Grecja, Wybrzeże Kości, Jap

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6307
Kibicuję: 4rsenal

Re: MŚ 2014: GRUPA C - Kolumbia, Grecja, Wybrzeże Kości, Jap

Post autor: sickstick » 25 cze 2014, 10:48

Grecy imponują konsekwencją taktyczną i grą w obronie, ale coś takiego można pooglądać sobie co tydzień w większości lig świata. Ja mundial oglądam, bo liczę na coś ciekawego, nowatorskiego, na postawę drużyny która mnie zaskoczy, zaimponuje mi, zaczaruje. Piękna gra WKS w 2006, choć nie wyszli z grupy, Senegal 2002, Chile 4 lata temu i tym bardziej teraz, Kolumbijczycy, Ghana 2010. Każda z tych drużyn w pojedynczym turnieju pokazała być może więcej ciekawej piłki, niż Grecy przez 10 lata regularnych występów.

Nie neguje oczywiście klasy Grecji, bo wielką sztuką jest wiedzieć w czym jest się dobrym i grać to, ale ja po prostu szukam w futbolu czegoś zupełnie innego.
Dlatego też życzę im szybkiego powrotu do domu, tym bardziej że grają z moim małym mundialowym romansem - Kostaryką.

Szkoda WKS, ale trzeba przyznać że zagrali turniej do dupy. Bardziej od zespołów grających 'grecki' futbol nie cierpię zespołów, które mają inicjatywę ale ich jedynym pomysłem jest piłka na skrzydło i wrzutka. O ile w przypadku takiej Australii taką taktykę można wytłumaczyć, to już dla wspomnianego WKS to po prostu nie przystoi.

Wróć do „Mundial 2014 Brazylia”