Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Bassu » 27 cze 2014, 18:15

Wszystkie (dwa) transfery mocno przepłacone. I to wcale nie dlatego, że teraz za każdego grajka się tyle płaci, tylko że United w tamtym okresie transferowym zbudowało wokół siebie otoczkę, wedle której to nie potrafi przeprowadzać transferów. Efektem tego jest, że płacimy drożej bo wszyscy wiedzą że mamy nóż na gardle i jeśli zarząd nie pokaże, iż umie kupić zawodnika z wyższej półki to zostanie znowu okpiony.

Błazenadą jest pisanie, że o Neymarze też można mówić jak o kupowaniu kota w worku. Jest to stwierdzenie tak nieprawdopodobne, że nie mam zamiaru brodzić w gównie po uszy z tymi, którzy dokonują takich analiz. Dwa nasze nowe nabytki to zawodnicy, o których można mówi jako o potencjalnych talentach na skale światową, ale nie jako o graczach wartych wydawania tak zatrważających sum pieniędzy. Tylko że obecnie lepiej żyć myślą, postaw się a zastaw się bo inaczej wszyscy wiedzą jaki zimny prysznic zafundowałby nam media, gdyby kolejny sezon odbył się pod dyktando takiego jak ostatni. Właściwie jedyne co może cieszyć w tych transferach, to że łatają dziurę i w ogóle- że są.

Problemy kadrowe, to problemy drugoplanowe. Ten pierwszy, to moment kiedy VG wejdzie do szatni zacznie hartować ducha zawodników, żeby zechcieli grać jak przystało na United. Póki co, wydaje mi się że trudno określić jaki czeka nas rok. Jeśli nie ma LM, to nie wyobrażam sobie osiągnięcia top3 i zamazania blamażu. Bolączką będzie oglądanie po raz kolejny Valenci czy Younga, którzy chrzanią większość akcji do spółki z Nanim, który (daj boże żeby się nie połamał po drodze) jest swoim własnym cieniem. Ja nadal nie widzę na kim oprzeć grę. RVP czy Rooney, to nie są zawodnicy do których należy pukać szukając odpowiedzi na to pytanie. Sądzę, że VG ma na prawdę spory ból głowy, bo trzeba pamiętać też o młodzieży i tutaj upatrywać się nowego United. Holendra czeka na prawdę sporo pracy. Mam nadzieję, że w końcu ściągniemy z wypożyczenia Powella i wsadzimy go do pierwszego składu, bo tam jest jego miejsce.

De Vrij to ciekawa opcja, ale wątpię czy w wieku 22 lat będzie umiał grać na poziomie PL.

Wróć do „Anglia”