Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 691
Kibicuję: Manchester United

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Bassu » 28 cze 2014, 16:51

MGiggs pisze:kupujemy Bale za 100 mln i Andera za 36- Ander przepłacony?

Bale za 120 mln bo przecież jest wart każdego grosza, Ander za 16- byłbyś zawodowlony?
Bale to w ogóle jest jakaś imaginacja faktów. Pisałem o nim tylko tyle, że jak był transfer do Realu, to United potencjalnie mógł też znaleźć pieniądze żeby takiego zawodnika kupić i połatać linie pomocy. Potencjalnie. Faktem jest, że obalało by to politykę klubu i zmieniało kierunek. Tylko, że po odejściu Fergusona, każda konsekwencja działań jest wskazana. Nie podobałoby mi się to w takim wydaniu, ale z drugiej strony potrzebowaliśmy klasowych graczy, prezentujących poziom klasy światowej. Jeśli ktoś ma wątpliwości, czy oby pewno? Nie wierzę, że jest na tym forum ktoś, kto potrzebuje takiej argumentacji. Dlatego pisałem w tym konkretnym kontekście o Bale'u, Fabregasie (który poszedł taniej do Chelsea), Ozilu (którego 'mi [k****] nie kupili') oraz innych. To logiczne, że każdy większy klub potrzebuje w swojej ekipie graczy tego pokroju. Bo to nie są tylko nazwiska i umiejętności, ale charakter i wola walki.

Bardzo się cieszę, że jest Shaw i Herrera. Jednak suma za jaką kupiliśmy tych zawodników, jest dla mnie nie do zaakceptowania, nawet jeśli w Anglii tak się po prostu płaci. To historia rodem wzięta z historii Andersona, za którego wydaliśmy swego czasu 30 baniek. Na prawdę, tylko czekać jak poszczególni działacze z Old Trafford włożą do głów nowym nabytkom presję, która może im przeszkodzić. Shaw ma Evrę, ale Herrera już jest kreowany na dyktującego tempo gry lidera.

Wiec jeśli ktoś się zapyta raz jeszcze, czy wolę nieoszlifowany talent za 30-40 mln, czy zawodnika na dorobku, który udowodnił swoją wartość, to zawsze będę odpowiadał, że to drugie rozwiązanie jest lepsze.

Nie wiem jak bardziej można wyczerpać temat w tej kwestii.

Wróć do „Anglia”