Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: blackmore » 28 cze 2014, 19:31

Ja trochę sceptycznie podchodzę do Fabregasa. Kupowani od Barcelony na Stamford Bridge to tak średnio się sprawdzali. Był Belletti, później Deco, ale nie żegnałem ich z bólem serca. Zresztą nawet nie życzyłem sobie takich transferów i z Fabregasem w sumie podobnie. Gość nie grał trzy lata, bo trudno nazwać jego występy grą w porównaniu z tym, co prezentował w Arsenalu. Właściwie to śmieszne to wszystko, bo Cesc szedł do Barcy jako następca Xaviego, teraz odchodzi, po czym okazuje się, że również Hernandez ma ochotę na wyjazd do Kataru... zupełny brak logiki.
Biorąc pod uwagę, że odchodzi Lampard, to dla Fabregasa nie ma czasu na aklimatyzację itp. Grał już na angielskiej ziemi, jest uznanym zawodnikiem na arenie międzynarodowej, przychodzi za mimo wszystko niemałe pieniądze, wobec tego ma grać na pełnych obrotach już od samego początku.

Nie zdziwię się, jeśli ten transfer nie wypali, zresztą możecie mieć znacznie lepsze okienko od nas, bo do nas przyjdzie Fabregas i możliwe, że również Costa, który może się okazać drugim Torresem. Ten cały Lukaku to też niby w miarę udany sezon w Evertonie, ale jak widzę jego podboje na Mundialu, to trudno powiedzieć, co tak naprawdę z niego będzie.

Dlatego największą nadzieję wiążę z tymi, co wrócą z wypożyczeń, czyli Atsu, Piazon, Zuma czy van Aanholt. To powinny być nasze największe wzmocnienia. Możliwe, że część z nich jeszcze gdzieś odejdzie, ale tak czy siak imponująco się prezentowali na wypożyczeniach i będzie z nich pożytek.

Ok, wybaczcie za off-topic. To temat Diabłów, wiadomo : )

Wróć do „Anglia”