Moim zdaniem nie warto mówić, że w czołowych zespołach są przecietni gracze (a Groclin jest takim klubem), bo to żadne odkrycie. Należy się zastanowić raczej czy w innych są lepsi. Wątpię. Cracovia ma potencjał, ale drewnianych napastników. Korona? Jeszcze nie wiem co ma Korona, bo jej nie widziałem. I moim zdaniem to bezsens tak wysoko stawiać beniaminka, nie widząc jego gry na tle innych pierwszoligowców. Dla porównania sezon temu Pogoń weszła do ligi z wyższego miejsca niż Craxa i strasznie cieniują. A wiadomo jakie były założenia pana Ptaka, ktory miał zamiar podbić świat z pominięciem Polski. I efekty widać.Alkoholiko pisze: Korona przed Płockiem??HALO!! Wisła Płock sie utrzymuje bo ma hajs i szczescie !! Dla mnie ten zespół to powinien grać w drugiej lidze! Aż roi się w nim odbałkańskich zawodników - Belada, Colakovic, Pekovic, Vujovic, Zivkovic, Zilic, Grizonic...a jeszcze w zeszłym sezonie grał Studen! I co? Tylko Belada gra dobrze - na równi z dobrymi graczami Polskimi! Po cholere sciagać tych dziadów? Zamiast inwestować w młodzieź - Taki Kaziemierczak - jeden z lepszych lewych obrońców w lidze - a oni go odsuneli od składuu! Dlaczego? Pozatym Wisłe opuściło w tym mercato kilku dobrych zawodników(Janus,Wasilewski,Klimek,Grzelak) no i Jikija ma odejsc...ten zespół napewno nie powalczy o najwyzsze cele...licza sie tam tylko Wierzchowski, Belada, Rachwał i Jeleń!!
A jeśli chodzi o Groclin tomają tam sporo graczy dobrych - i tylko dobrych...wybijają sie Ślusarski, Sikora i Mynar! Przyrowski i Vranjes też nie są źli! Ale nadziaja Polskiej piłki - Goliński gra drewsno - inni młodzi piłkarze z których myślalem ze coś bedzie tez kiepsko graja(Radzewicz,Nowacki)...może Piechniak i Zając zaczna w koncu grać na przyzwoitym poziomie....narazie wydaje mi sie ze sezon 2005/06 to bedzie kryzys Grocliny - w przerwie zimowej odejdzie radosli i spora liczba zawodników, a Drzymała kupi nowych!!
Co do Wisły Płock, to technikę "na obcokrajowca" pokazał Groclin i nie jest to zły kierunek. Nie mówię, że go pochwalam, ale na ligę wystarczy. Twierdzisz, że sprowadzają dziadów. Pod rękom nie mam statystyk, ale bałkańska obrona całkiem nieźle sobie radziła w rundzie wiosennej. A że Wasilewski i Janus to obrońcy, to z kogoś trzeba było zrezygnować. Bałkan tańszy i niewiele gorszy, więc jakościowo nie przewiduję większych zmian.
A owszem Żurawskiego nie da się zastąpić, więc powodem do słabszej gry (której jako kibic oczywiście nie zakładam), może być brak Żurawia i węższa ławka (przynajmniej jeśli chodzi o obrońców). Bynajmniej nie Liga Mistrzów. Paulista nie może, moim zdaniem, grać na ataku, bo wyobraź sobie napad złożony z dwóch Frankowskich. GigantycznyAndreyew pisze:Poprostu tak uwazam, sama strata Żurawskiego jest ogromnym ciosem dla Wisły. Moze sie myle ale tak poprostu uwazam. Watpie czy Paulista bedzie w stanie dorownac Żurawskiemu,a Kuźba to wielki znak zapytania.