Re: MŚ 2014 1/2: Brazylia - Niemcy

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Re: MŚ 2014 1/2: Brazylia - Niemcy

Post autor: Morrow » 07 lip 2014, 18:31

Sammyy pisze:
Cement pisze:
Cement pisze:aczkolwiek nie zdziwiłbym się, gdyby po odwołaniu FIFA anulowała kartkę Silvy :D.
http://www.sport.pl/mundial2014/1,13759 ... oxSlotIIMT

Jako rzekłem, tak prawdopodobnie będzie - niestety.
FIFA odrzuciła apelację Brazylii. Silva nie zagra z Niemcami.
I całe szczęście, to już byłaby paranoja gdyby mógł zagrać. Dlaczego mieli anulować tę kartkę? Bo tak.

Wczoraj pisało się sporo o kontuzji Williana na treningu. Podobno będzie mógł zagrać choć rozważany wciąż jest wariant z Bernardem. Wszyscy tak skreślają tę Brazylię a ja na nich nie stawiam krzyżyka i spodziewam się wojny, naprawdę mnie nie zdziwi awans Kanarków jutro. Może właśnie dlatego, że wszyscy są przekonani, że Niemcy łatwo ich odprawią. Ofensywa Oscar/Hulk/Willian/Fred wcale nie wygląda tak tragicznie, brak tu tego kluczowego ogniwa ale cholera wie czy jutro taki Fred nie będzie miał więcej okazji do wpakowania piłki do siatki jak siła ataku będzie musiała być rozłożona na różne ogniwa. Gustavo/Paulinho i Fernandinho są w stanie zamurować środek pola. Dante to nie Silva ale też może dać radę. Gdyby Scolari miał Mirandę to w ogóle o defensywę Kanarków byłbym spokojny. Osłabienia potężne ale liczę, że publika ich poniesie i dostarczą znakomite widowisko. Z drugiej strony jak Niemcy im jakąś wcześnie strzeloną bramką szybko wybiją ochotę do gry to możemy mieć jednowymiarowy mecz, oby nie.

Wróć do „Mundial 2014 Brazylia”