Ja nie uważam, że Belg to idealna opcja na LB, wręcz przeciwnie. Milion razy wolę pozostawienie Evry. Tyle, że alternatywa musi być a Verma obstawia dwie pozycje, trudno wynaleźć doświadczonego gracza o takim profilu, który może nam to dać. Po prostu tak sobie tłumaczę ten ruch bo wtedy to zaczyna mieć sens. Verma może kaleczyć na LB ale bywa tam wystawiany i zdarzało mu się tam grać i w Arsenalu, i w Belgii, może kaleczyć ale nie będzie tam wynalazkiem. Wszyscy zakładają, że Shaw odpali ale zabezpieczenie musi być, choćby ilościowe. Bez sensu będzie kupowanie kolejnego gówniarza, który za perspektywę będzie miał wieczne siedzenie na ławce albo granie w Capital One Cup chyba, że nastolatek za 30 mln się połamie ale będzie kaleczył. Evra wydawał się tu genialnym rozwiązaniem i mielibyśmy bajecznie obsadzoną LB ale wątpliwe też żeby Francuz z miejsca zgodził się siedzieć na ławie aby Shaw mógł się ogrywać. Pat swoje ambicje ma, z Deschampsem się lubią ale za nazwisko grać nie będzie bo konkurencję też ma. Za 2 lata Euro we Francji więc Pat będzie potrzebował minut bo na pewno marzy mu się tam zagrać. Dlatego śmierdziało mi to przedłużenie kontraktu. Ciężko powiedzieć co mu da Juve ale w MU po transferze Shawa logicznym jest, że jego rola będzie tylko marginalizowana + jak pisałem mniej gier przed MU w tym sezonie. Ciężko sobie wyobrazić terminatora jeśli chodzi o zdrowie jakim jest Evra, który pokornie teraz siada na ławce i grzecznie patrzy jak Shaw zabiera mu miejsce. Liczyłem, że jeszcze sezon zostanie i zobaczy jak to wszystko się potoczy ale wygląda na to, że nie ma zamiaru czekać.