Re: MŚ 2014 1/2: Holandia - Argentyna

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Re: MŚ 2014 1/2: Holandia - Argentyna

Post autor: Morrow » 10 lip 2014, 20:28

League pisze:
. Naprawdę nie ogarniam tej próby zbudowania mitu "lepszej" Argentyny,
Nie wiem czemu mit. kilka stron przed meczem 80% użytkowników było wręcz pewnych jak to holandia wytrze ręcznikiem w bramce argentyny podłogę, jak to niemożliwe że sam messi pokona geniusz taktyczny holendrów itp.
W grze gołym okiem po prosty było widać lepiej zorganizowaną argentynę, holendrzy tylko 1 celny strzał na bramkę przy 4 argentyńczyków, Van Persie nawet strzału nie oddał żadnego.
Bardzo fajna statystyka tylko co ma do samego meczu i jego przebiegu? Czy Cillessen miał choć jedną sytuację, przy której miał prawo skapitulować? Nie. Czy Romero taką miał? Nie. Bardzo dobrze zorganizowana Argentyna? Jeśli chodzi o defensywę pełna zgoda. Mascherano MOTM. Tyle, że podobnie jak Holandia ze skałą Vlaarem. Argentyna co najwyżej może bardziej chciała zrobić coś więcej z przodu ale nie potrafiła. Holandia nawet jak już chciała a chciała rzadziej to też nie umiała. Tyle różnic. Neutralizacja obu ekip na poziomie expert, walory ofensywne bez oceny.

Nie wiem co kto przewidywał, Ebi przewidywał, że Algieria i Brazylia rozjadą Niemcy, ja opisuję co widziałem. Liczyłem na Holendrów ale nie zrobili wystarczająco wiele żeby zagrać w finale, nie pokazali nic żeby ich żałować za wczorajszy mecz. Gdyby wygrali w tych karnych to samo mógłbym napisać o Argentynie.

Wróć do „Mundial 2014 Brazylia”