Re: FMy

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Re: FMy

Post autor: Sammyy » 14 lip 2014, 18:15

Obrazek

Przed sezonem postanowiłem nieco zmienić taktykę, więc potrzebowałem sporej ilości sparingów, żeby zawodnicy byli gotowi na ligę. Rozegrałem 12 sparingów (sparing z Meksykańskim Pumas - 2 dni przed pierwszym meczem na screenie - jakimś dziwnym trafem jest w "terminarzu" poprzedniego sezonu :badziewie: ), więc zawodnicy niemal zdychali mi na boisku. Zdarzało mi się, że zaczynałem mecz z kondycją grajków po ~65%. Towarzyskie wypadły nieźle. Spotkanie ze Sportingiem grałem głównie juniorami, by poprawić kondycję przed "bardzo prestiżowym" Valencia CUP, więc tylko z MU straciłem więcej niż 1 bramkę, grając w większości pierwszym składem.

Defensywę jak widać udało mi się poprawić. Tracę zdecydowanie mniej bramek (choć nadal za dużo :P), ale w dalszym ciągu moi zawodnicy mają problem z koncentracją w ostatnich 15-20 minutach spotkania. Przeważnie jest tak, że spokojnie prowadzę i dopiero potem tracę bramki. Nad tym muszę popracować. Mam już kilka pomysłów, ale na efekty i tak trzeba będzie poczekać przynajmniej kilka miesięcy.

Mimo wszystko drużynie nadal daleko do tego, co chcę osiągnąć. Rywale stwarzają sobie zdecydowanie za dużo sytuacji, posiadanie piłki z klubami z czołówki rozkłada się mniej więcej po równo, a celność moich strzałów jest zdecydowanie za niska. Najbardziej boli brak typowego rozgrywającego, który mógłby dyktować tempo gry, co uspokoiło by mi grę w środku - a z tym bywa różnie.

Z wcześniej wklejanych regenów w pierwszym składzie gra tylko stoper z Argentyny. Na pozostałych jeszcze za wcześnie, choć jeśli Guaita nadal będzie przepuszczał strzały w środek (W ŚRODEK!) bramki, to pewnie będę musiał odważniej postawić na kolejnego juniora. Tym bardziej, że nie jestem w stanie kupić żadnego bramkarza, który na 100% broniłby lepiej od Guaity. Szkoda, że Cech się połamał i w Chelsea stawiają na pewnego Belga, bo miałbym golkipera na lata.

Wróć do „Hyde Park”