Re: FMy

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Re: FMy

Post autor: Sammyy » 14 lip 2014, 20:57

Nie musisz rzucać nazwiskami Biały (choć i tak dzięki, bo przynajmniej wiem, że ktoś czyta te posty ;)), znam większość zawodników w tej grze na pamięć. Praeta z takim kryciem i odbiorem nigdy bym nie ustawił w środku pomocy, co najwyżej na ofensywnym pomocniku, ale tę pozycję mam dobrze obsadzoną. Jedynym piłkarzem w grze na już, który spełnia praktycznie wszystkie moje kryteria i którego ewentualnie mógłbym ściągnąć jest Moutinho. Ale on jest za drogi, więc na tej pozycji meczę się z Capoue, który może nie jest typowym rozgrywającym, ale ma sporo innych atutów. Za 2-3 sezony problem zniknie dzięki regenowi, więc tragedii nie ma. Przez te ~2 sezony jakoś się przemęczę. Poza tym, to co wymieniłem to atrybuty bardzo ważne dla mnie, ale zanim kogoś kupię, to zwracam jeszcze uwagę na masę innych rzeczy. Choć najważniejsza i tak jest ambicja. Młodego gracza (tak do 20 lat), który w informacjach nie ma "ambitny" albo "bardzo ambitny" nawet nie rozważam (w pierwszych kilku sezonach, jak już mam kilku "bardzo ambitnych" na dorobku, to potem mogę koksować ambicję innych przez pracę z mentorem, co bardzo często przynosi dobre efekty). Celuję głównie w zawodników, dzięki którym w dalszej przyszłości (5-6 sezonów) będę w stanie dominować Reale i inne Barcelony w niemal każdym spotkaniu. To proste do realizacji założenie, wystarczy tylko trochę cierpliwości i czasu na przeglądanie drużyn juniorskich. ;)

Dla mnie idealny środkowy pomocnik przy maksymalnym rozwoju powinien mieć:

Podania: 17-20
Krycie i odbiór: minimum 13-15 (jeśli wsparcie dla rozgrywającego 16-20)
Gra z pierwszej piłki: minimum 14
Technika: minimum 14
Skoczność i gra głową: minimum 12
Większość psychicznych minimum 14-15

Oczywiście takich graczy bardzo ciężko dorwać. A jeśli nie mogę mieć kogoś o zbliżonych umiejętnościach na już, to większej różnicy mi nie robi, czy w środku pola biega Capoue, Herrera, Veloso, Badelj, czy nawet Romero. Różnica nie będzie szczególnie odczuwalna. ;)

Wróć do „Hyde Park”