Re: FMy

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Re: FMy

Post autor: Sammyy » 14 lip 2014, 23:04

@Biały

Różnie, zależy czy zawodnik ma menadżera i od reputacji klubów. Jak ściągam za ekwiwalent to zawsze daję więcej niż chcą, żeby czasem nie podpisali umowy ze swoim obecnym klubem. Dzięki temu oszczędzam na ewentualnym transferze. Do Valencii ściągnąłem 5 regenów to zarabiają kolejno: 8 tysięcy, 8 tysięcy, 4 tysiące, 3 tysiące i 75 euro. Ten ostatni to 15 latek, jeszcze bez profesjonalnego kontraktu, a nie pamiętam jaką dałem mu tygodniówkę, ale kosztował ~7 mln. euro, więc możliwe, że ponad 10 tysięcy nawet, okaże się za jakiś czas. Dwóch pierwszych ściągnąłem za ekwiwalent, więc pewnie standardowo chcieli po 4-5 tysięcy. Wszystko tygodniowo. I w euro.

Ja tam jak wiążę z juniorem duże nadzieje, to spokojnie mogę mu rzucić większe pieniądze, nie widzę w tym problemu. Czasami podnoszę pensję, a obniżam bonus za występ, żeby wyszło jak najkorzystniej dla mnie. No, ale tak jak pisałem, ja głównie skupiam się na ściąganiu juniorów, więc ogólnie na pensje nie wydaję zbyt dużo. W tej chwili mam do zagospodarowania blisko 200 tysięcy na pensje jeszcze przy niecałych 9 milionach na transfery. Finanse klubu ponad 20 mln. euro na plusie. Nie jest źle.

Wróć do „Hyde Park”