Re: FMy

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Re: FMy

Post autor: Sammyy » 14 lip 2014, 23:40

Kluchman pisze:Nie wiem jak w 13-tce, ale w 14-tce za kilku najzdolniejszych juniorów próbowałem składać oferty po kilka milionów i nikt nawet nie podjął negocjacji (jeden poszedł do Bayernu, ale w końcu nie wiem za ile). Ewentualnie chcą po kilkanaście czy dwadzieścia baniek (to za 18-latków). Może już nie tak łatwo ich wyjmować.
Pod tym względem nic się nie zmieniło już od kilku FMów, więc pewnie w czternastce nadal jest tak samo (piętnastkę jednak już kupię, ze dużo tam zmienią w porównaniu do trzynastki). Jak junior zyskuje reputację (między innymi regularną grą w młodzieżówce), to klub bardzo często chce sporo ponad 10 mln. euro za swojego zawodnika (ostatnio z Benficą chciałem pogadać o pewnym Portugalczyku, to na dzień dobry poprosili o 23 mln. euro :haha: ). Brazylijczyków można czasami wyrwać taniej dzięki klauzulom, ale przeważnie są drożsi niż rówieśnicy z innych krajów. Dlatego trzeba wyławiać jak najwcześniej i z tego powodu październik (Ameryka Południowa z wyjątkiem Argentyny) i kwiecień (Europa + Meksyk i Argentyna) są najlepszymi okresami do składania ofert lub propozycji kontraktów (o reszcie krajów nic nie wiem, bo aż tylu nie chce mi się przeglądać). Później może już być za późno. Ewentualnie za drogo.

Gdyby w FMie zmienili jakoś system wyławiania/kupowania juniorów, to świat by mi się zawalił na głowę. :P

Wróć do „Hyde Park”