Re: FMy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Re: FMy

Post autor: Kluchman » 15 lip 2014, 20:42

Mam defensywnego pomocnika.

Obrazek

Troszeczkę oszukałem przy jego pozyskiwaniu, bo FMik chciał mnie bezczelnie i nierealistycznie wydymać. Próbowałem pozyskać go wcześniej możliwie tanio, ale Real się uparł na ciągłe podbijanie ceny i w końcu postanowiłem poczekać na możliwość negocjacji z zawodnikiem wolnego transferu. Zawodnikowi wygasa kontrakt po sezonie, w Realu w ogóle nie gra, nie jest nawet zgłoszony do rozgrywek, więc stwierdziłem, że poczekam i nic nie ryzykuję. Tym bardziej, że poza mną nie interesował się nim nikt.

Tymczasem 31 grudnia (!) dostałem informację do skrzynki, że zawodnik przedłużył swój kontrakt z Realem o rok (!) i teraz chcą za niego trzy razy tyle co przedtem (plus minus 20 mln €). :rotfl: Jak ktoś próbował kiedyś przedłużyć kontrakt z zawodnikiem, któremu wygasa umowa i nie gra wcale (ten ani jednego meczu od początku sezonu!) to wie, jakie to jest możliwe w tej grze. :wink: Jeszcze ten tylko rok nowego kontraktu do czerwca 2021. Uznałem, że gra ewidentnie znając moje zamiary co do tego chłopaka chce mnie zrobić w bambuko. Dlatego postanowiłem wczytać poprzedni zapis (kilka dni i dwa mecze wcześniej, no cóż) i dogadać się z Realem. Dogadałem się na 7 mln, choć wszystkie koszty transferu (agent miał część karty i musiałem ją wykupić plus premia za podpis plus opłata za agenta) wyszły około 10 mln. Sporo, ale mam rygla defensywy na następne dziesięć sezonów.

Znalazłem podobny przypadek w Dortmundzie. Zawodnik w ogóle nie gra, tylko jeden mecz od początku sezonu, wygląda dobrze jak na opcję na poszukiwanego przeze mnie rozgrywającego, ale ma dłuższy kontrakt i wołają grubej kasy. Zawiodłem się i muszę szukać dalej.

Wróć do „Hyde Park”