Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post autor: emdżej » 18 lip 2014, 11:32

Czyli jak widzę Gruntowi nie poszło w Łęcznej skoro już wylądował w Łodzi. Trudno mi powiedzieć jak on teraz się prezentuje, bo ostatnie jego mecze w Sosnowcu to był początek sezonu 12/13. Zaczął wtedy świetnie strzelając dwa gole w dwóch meczach Pucharu Polski, ale w bodajże szóstej kolejce ligi zerwał więzadła i już do końca sezonu nie zagrał, a po jego zakończeniu sprzedaliśmy go do Bragi. Tam z tego co wiem strzelił jednego gola w dziewięciu meczach rezerw (druga liga). Ja go zapamiętałem jako silnego, wysokiego napastnika, który potrafił zagrać tyłem do bramki i dobrze się zastawić w polu karnym. Kiedy był wypożyczony do młodzieżowej Polonii Warszawa sprawiał tam na tyle dobre wrażenie, że często trenował z pierwszym zespołem, a w ostatnim meczu Ekstraklasy zasiadł na ławce. Szkoda, że nie dostał wtedy szansy, bo w ME grał naprawdę dobrze i został jej królem strzelców. Ale tak jak mówiłem: poważna operacja, później mało występów w Bradze B i właściwie zagrał raptem kilkanaście spotkań przez dwa lata. Coś jednak w Portugalii w nim dostrzegli skoro kupili 19-latka z II(I) ligi i dali mu kontrakt na 5 lat.

Wróć do „Polska”