Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post autor: ddemon » 27 lip 2014, 11:26

No dzisiejszy post
Zbigniew Waśkiewicz pisze: Drodzy kibice! Przede wszystkim dziękuję za głosy poparcia. To ważne, bo daje motywacje. Chciałem odpowiedzieć na kryttyczne uwagi, które się pojawiają. Tylko jednym z warunków uzyskania licencji były porozumienia z zawodnikami. Do dzisiaj zapłaciliśmy in 5,5 mln złotych. W związku z tym nie ma na bieżące wynagrodzenia. Zadłużenie wobec zawodników i trenerów to w sumie ponad 11 mln złotych. Prawie 30 porozumień wynegocjowanych z zawodnikami. Czy ja im coś naobiecywałem? Po spotkaniu z zawodnikami, jeden ze starszych podziękował mi za szczerość. Podobno pierwszy raz od dawna ktoś był z nimi uczciwy i szczery. Czy moja osoba miała jakieś znaczenie? Czas pokaże… Co zawodnicy myślą o całej sprawie, pewnie prędzej czy później powiedzą. O innych kwotach nie będę pisał. Większość wierzycieli była odsuwana na lipiec w związku z pewnymi obietnicami… Sam prowadziłem negocjacje w 3 miejscach (łącznie z Cyprem). Nikt nie pożyczy nam pieniędzy. Jedynym sposobem przetrwania było uzyskanie długoterminowej pożyczki, która pozwoliłaby uzyskać płynność. Nie udało się. Po 29 lipca jestem umówiony z prezesem dużej firmy, który stwierdził., że wsparcie na poziomie KW jest możliwe a problemem są procedury. To niemiecka firma. Po 9 sierpnia spotkanie z jednym z bogatszych Polaków. W przyszłym tygodniu uzgodniłem termin podpisania świetnej umowy z elitarnym klubem europejskim klubem. Czy zdążę? Nie wiem :-). Czy ja biegam do dziennikarzy? Błąd. Jeśli prezydent Lewandowski dzisiejszą sytuację uznają za przejściowe kłopoty to gratuluję. Moim zdaniem nadszedł czas, żeby mówić po prostu prawdę. A że to się nie podoba? Większość z Was świetnie zdiagnozowało ostatnie stosunki z Panią Prezydent. Ja mimo to będę twierdził, że gdyby nie jej pomoc to klub by chyba nie istniał. Może to po prostu zadanie ponad siły miasta? Cała sytuacja i informacje/plotki, którymi się posługujecie s efektem jednego szczerego maila do Prezydenta Lewandowskiego :-). Wyłuszczyłem w nim jakie jest rozwiązanie. Nie zostało ono zaakceptowane! Pozdrawiam.
Miasto zaciągało pożyczki i stało się mało wiarygodnym...Szkoda,że nie udało się zrobić tak jak Ruch :( Nie bez powodu Lewandowski szukał rok kredytu,aby na stadionie znów mogły toczyć się prace...

Widać,że prezes Waśkiewicz ma pomysł i ogromne poparcie wśrod kibiców,lecz zaczyna iskrzyć na linii prezes-wiceprezydent :/ Wystarczy,że jeden z szkodników p.Lewandowski pójdzie do carycy Szulik i Waśkiewicza w klubie już nie będzie :(

E. Na pytanie z jakiego kraju możliwa ta współpraca - prezes Waśkiewicz napisał to
Partnership protocol between SPORTING LISBON and GORNIK ZABRZE (Poland)

SPORTING LISBON wishes to develop its relationship with GORNIK ZABRZE to enable SPORTING LISBON to gain access/monitor/recruit the best young players emerging from Arab Contractors to promote.

SPORTING LISBON wishes to develop its relationship with GORNIK ZABRZE to include matters such as sending/receiving coaches to exchange ideas and know how on training methods, medical approach, mental coaching, recruiting and promoting the best promising young players and all other aspects of football:

SPORTING LISBON RECEIVE 6 coaches from GORNIK ZABRZE (Youth or Senior) every year - maximum two at the same time- to spend 1 week in Madeira and see how the work goes and get the maximum learning experience.

SPORTING LISBON will send the Academy expert in the club to POLAND for 1 week to give his experience to the GORNIK ZABRZE youth department, lecture the coaches about to work with young ages and provide the maximum possible learning experience.

The SPORTING LISBON academy expert will also watch and recommend the best talents of GORNIK ZABRZE and the two clubs will see the best way to promote the players in Europe with a win win agreements.

The SPORTING LISBON youth expert will lecture the players of GORNIK ZABRZE and work on improving the mentality and understanding the experience of being a professional player and what do to get prepared to play in Europe at some level.

SPORTING LISBON will also share with GORNIK ZABRZE the planning and construction of its academy, as SPORTING LISBON Academy produced number of the current football stars including Cristiano Ronaldo who started his career in the club.

SPORTING LISBON will give the priority to GORNIK ZABRZE in case of loaning players out, conditional to the player agreement himself.

This is the points I already make with others club, and will fantastic for develop future Champion Club GORNIK ZABRZE.

I need an invitation letter from your Club, President, Zbigniew Waskiewicz, to confirm all, to schedule a meeting in Sporting Lisbon Stadium (Alvalade).

Best Regards.
Paulo Faria .

Wróć do „Polska”