Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post autor: ddemon » 30 lip 2014, 0:29

No ale to od prezesa Waśkiewicza zostały poczynione kroki,aby te zadłużenie nie rosło,a było przynajmniej takie same..Biorąc wersję optymistyczną i stadion w nowym sezonie oraz obecną kadrę to myślę,że klub od sezonu 2015/2016 POWINNIEN przynosić przychody m.in w dniu meczów i około 15-20 tysięcy kibiców na stadionie,a nie jak obecnie 3 tysiaki...
Powinnien,ale nie dam sobie ręki uciąć,że miasto nie weźmie coś do swojej kieszeni :P :(

Owszem może nie jest wielką zasługą,że Olkowski i Nakoulma odeszli i pensja na kontrakty spadła,ale oprócz nich odeszło z klubu 5 zawodników(Gabriel Nowak,Witkowski,oraz Łukasiewicz),którzy pewnie te 10-20 tysięcy zarabiali,bo przychodzili do klubu za Nawałki,który jak się uparł na zawodnika to Szulikowa natychmiast musiała spełniać zachciankę...
Nawałka również tutaj pogrążał w klub w coraz większe długi,zagraniczne zgrupowania? w lato? :shock: Owszem kibic z racji wyników się cieszył,ale z każdym miesiącem długi narastały(częste spotkania Nawałki z carycą i omawianie zaległości)...Poza tym kontrakty przedłużyli Gancarczyk,Sobolewski,Magiera(nie mam wątpliwości,że musiał dostać obniżkę zarobków,a był jeden z najlepiej zarabiających piłkarzy w Górniku)...Napiszesz pewnie prowizję za podpis itdp..Ale biorąc pod uwagę bilans kontraktu rocznego, to i tak Górnik stawia w lepszej sytuacji...

W sek w tym,że tu w Zabrzu każdy myśli o przyszłości przez różowe okulary,winnym wszystkim jest brak stadionu

http://sportslaski.pl/jezeli-kibice-bed ... ,info.html

A prawdą jest taka,że gdyby miasto chciało,to stadion pewnie dawno już był otwarty - ale dla nich liczą się tylko głosy w wyborach - Mój już Szulikowa nie dostanie !! : :foch:

Wróć do „Polska”