Wiem, hipotetycznie - po 4-0 w pierwszym meczu można wystawić 3 nieuprawionych, ale znakomitych graczy, co podwyższy szanse, będzie np. 1-0, walkower na 3-0 i brak awansu, a bez tej trójki mogło być inaczej. Jasne, dlatego przepisy powinny ulec zmianie, bo karanie dyskwalifikacją w sytuacji jak w meczu Celtic - Legia jest przesadą, zresztą walkower też, raczej powinny być jakieś widełki - od finansów, przez normalnego walkowera, aż po dyskwalifikację.maciek_88 pisze:I tak jest, aczkolwiek daje to duże pole do nadużyć
To by było dziwne o tyle, że łamanie przepisów w pierwszym meczu jest mniejszym przewinieniem niż w drugim. Nie spotkałem się z interpretacją, jakoby różne były taryfikatory odnośnie do tego, które spotkanie dwumeczu jest brane pod lupę. Raczej normalny walkower i tyle, choć przepisy są w tej sytuacji, co zresztą wspominałem, złe.to sa moje domysly co do walkowerow w dwumeczach, nie wiem jak to dokladnie dziala bo przepis jak wiemy nie jest stosowany czesto. Steaua za kopie wydarzen z Glasgow dostala z PSG walkowera 3-0, tyle ze to byl pierwszy mecz, rewanz grali normalanie, i przegrali 0-5
Jak ktos zna przepisy moze sie pochwalic, na moje oko wyglada tak jak opisalem.