Oczywiście, że UEFA podtrzyma walkower. Nie wiem na jakiej podstawie mieliby zmienić decyzję skoro przepisy są jasne i klarowne.
Legia dała dupy bo żaden poważny klub nie może sobie pozwolić na taką żenadę w papierkowej robocie. Teraz za to płacą. Jeśli spojrzeć na sprawę z duchem sportu to Legia była dużo lepsza i wynik 3-0 jest krzywdzący. Zmiana w 87 min. nie miała żadnego znaczenia przy wyniku 6-1 w dwumeczu. Na to jednak prawo nie zwraca uwagi.
Generalnie Bereszyński swoje odcierpiał. Nie zagrał w trzech meczach. Jednak bałwany w takim klubie jak Legia powinni znać przepis o konieczności wpisania zawodnika by ten mógł karę odcierpieć oficjalnie. O tym przepisie wiedzą wszyscy interesujący się futbolem, ale w Legii nie?
CAS może coś w ten sprawie pomóc choć też wątpię. Zależy jaką moc oni mają i jak podchodzą do danej sprawy, prawnie czy sportowo, a tego nie wiem. Dowiemy się dzisiaj o 15, gdy podadzą wyrok w sprawie Suareza. Dobrze, że ten walkower nie zaważył o awansie do fazy grupowej. Boję się pomyśleć co by się działo gdyby Legia była już w LM, a tu walkower ich z tej upragnionej LM wyrzuca. Ból dupy byłby niemiłosierny, a Celtic niczemu niewinny.
Jeszcze w takiej sprawie, o której czytałem trochę tu i ówdzie. Jak w ogóle można liczyć, że Szkoci zrezygnują z gry w IV rundzie dobrowolnie? Żaden klub na świecie by tego nie zrobił. I z jakiej racji? Legia była lepsza, ale czy w odwrotnej sytuacji zrzekli się gry bo Celtic był lepszy? Nie, więc koniec takich wywodów.