Photoshop - pytania

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Mazurek » 20 lip 2005, 20:31

Niedawno pytałeś się czy moje tło to jedna czy kilka warstw, więc widać, że jesteś bardziej zaawansowany
Gosciu - rozwalasz mnie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uzywajac kilku rodzai filtrow na jednej warstwie da sie uzyskac podobne efekty :roll:
Dziecko drogie pozwól że ci pokaże sigi w których użyłeś tego samego tła (czasami nawet koloru nie zmieniłeś :lol: )
Zestaw 1

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zestaw 2

Obrazek
Obrazek

Zestaw 3

Obrazek
Obrazek

Jakoś łudząco podobne, nieprawdaż...
W pierwszych trzech sie linie, rozblyski... - wszystko zgadza :)

I jeszcze jedno:
Napisz mi gdzie ja napisałem, że uważam się za bardziej zaawansowanego... Po prostu na pewno nie jestem gorszym grafikiem od ciebie, a ty się uważasz za mistrza świata... co potwierdzają słowa skierowane pod moim adresem:
Jak dla mnie jeśli ktoś nie ma jakiegokolwiek pojęcia o grafice to niech lepiej nic nie pisze...
Wiec no offence, ale wyluzuj... nie chce z Toba walczyc, po prostu mnie cholernie zdenerwowałeś tym tekstem, a ja nie lubie lamerstwa.
Zależy w jakiej wersji
No ok... w starszych wersjach to powinno być tak:
Layer ==> Arrange ==> Bring To Front

OK przejde do Paszteta:
Naprawde duzo, duzo lepiej :) :) :)
a w tym mozna zamieszczac swoje sigi zeby sie pochwalić ?
Też :) Ale główną ideą tego topicu jest rozwiązywanie problemów związanych z PSem.
otwarta czyli taka ze cos sie jeszcze do niej dodaje lub zmienia
Nie :) Otwarta to taka, w której obraz nie kończy się na rysunku, a wychodzi dalej. Natomiast zamknieta to taka, w której wszystko jest na rysunku. Nie umiem tego lepiej wytłumaczyć :P Wiem, ze niejasno, dlatego pokazuje na przykładach poniżej:
Kompozycja otwarta:
Obrazek
Kompozycja zamknięta:
Obrazek

A jeśli chodzi o paski to ciekawe efekty znajdziesz na stronie http://www.graffik.pl - zerzniete z pewnej strony zagranicznej, ale tam sa po polsku. Niestety jest tam tego malo, ale te paski o ktore pytasz sa :)

Wróć do „Hyde Park”