Co jest oczywiste? Podaj jakieś fakty. Jakieś zamachy gdzie udział brali terroryści pochodzenia irackiego. Coś konkretnego. Mówisz, tak jakby o tym że Irak wspierał terroryzm to pisało w elementarzu do 1 klasy podstawówki a jednak nie ma w twojej wypowiedzi konkretów.Bogi pisze:Oczywiście.Saddam Hussein od dawna utrzymywał dobre stosunki z terrorystami.Nie od dziś było wiadome, że ma szalone pomysły i straszył bombą.Poza tym jak już mówiłem, utrzymując bardzo dobre stosunki z np. Arabią Saudyjską czy innymi arabskimi przyjaciółmi było wiadome, że załatwić bombe dla niego nie było wyzwaniem.Chodziły niepowtierdzone plotki, że takową bombe już ma, ale nmie było pewne.A gdyby jej użył ? Będąc przeciw USA napewno znalazł by wsparcie u innych w ewentualnym użyciu jej...
Saddam miał przyjaciół w Arabii Saudyjskiej czy USA? Bo to w KAS stacjonują wojska amerykańskie.
Załatwienie bomby nie było problemem. Ech mit stworzony przez panów Fleminga, Ludluma, Clenciego. Ten mit wszechobecnych bomb atomowych które to niby wypływają w świat z byłego ZSRR szybciej niż imigranci za pracą na zachodzie. Tylko jakoś nikt ich nie wykorzstał do tej pory. A niby takie to wszystko proste.
Jakoś taka Libia, Egipt, Iran, Pakistan, Indie decydowały się w swoim casie na budowe bomb i jak widać z perspektywy lat nie jest to takie proste. Program atomowy kosztuje mase pieniędzy i potrzeba lat by mieć efekty no i elektrownie atomową.... Była taka zgadza siezostała zniszczona w 80 czy 81 roku.
Odpowiedz mi na kilka nurtujących pytań bo nie zasne.
1. Kto wg Ciebie poparł by Irak w walce z USA, otwartej walce?
2. Jak bombe atomową by Saddam wysłał do USA? Bo chyba gałębie pocztowe takiego zasięgu nie mają?
3. Jaki jest u Ciebie stosunek czytania prasy (typu FORUM, Polityka, Newsweek, Wprost, etc) do oglądania TV?
To taki mój powiew racjonalnego myślenia. Mam nadzieję, że coś wnoszę do dyskusji.