Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post autor: Luminos » 04 wrz 2014, 9:21

Z ciekawości obejrzałem obszerny skrót wczorajszego meczu i widać, że drużyna ma ogromny potencjał. Nie ma tu jakichś wybuchowych nazwisk, ale dobrze poukładana Anglia może narobić dużo szumu. Bardzo dobrze dogaduje się para Sterling- Sturridge. I krótka gra kombinacyjna, jak i długa piłka za plecy obrońców jest opanowana na dobrym poziomie. Środek pola nie jest zły, ale też nie zachwyca, choć skoro na skrzydle i ataku jest wystarczający potencjał do kreowania gry, tutaj wdg mnie potrzeba wyłącznie walczaków z dobrym odbiorem piłki (może Colback?). Henderson może nie jest mistrzem odbioru, ale w zamian daje więcej z przodu.

Hart w formie ma murowane miejsce w bramce, wczoraj pokazał próbkę swoich umiejętności. Jedyny mankament to chyba tylko obrona. Cahill w Chelsea, a w reprze to niebo, a ziemia. Jones w słabej formie jak reszta składu United. Stones dla mnie zbyt średni na prawą obronę, dziwi brak powołania Clyne'a. Baines dalej jest dla mnie niewiadomą, jeżeli chodzi o reprezentację.

Ogółem, w Anglii wszystko zmierza ku lepszemu. Oczywiście oprócz trenera (następcą będzie Allardyce albo Hughes :P ), bo powtórzę, że drużyna ma ogromny potencjał. Liczę w 2016 na petardę, żeby namieszać w europejskiej piłce.

Wróć do „Anglia”