Re: Siatkówka

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Siatkówka

Post autor: Emerald » 17 wrz 2014, 11:56

ddemon pisze:E: Jednak 31 pkt,źle odczytałem,ale procent skuteczności się zgadza
Statystyk reprezentacji podal, ze 25 :)

Widze, ze jakies dziwne jazdy tutaj...

W Polsce siatkowka nie jest popularna dla tego, ze jest na wysokim poziomie. Jest na odwrot. To wlasnie przez to, ze jest to dyscyplina niezwykle u nas popularna sponsorzy ciagna i poziom finansowania klubow w Polsce jest jednym z najwyzszych - oczywiscie wylaczajac Rosje czy Wlochy. To wlasnie dla tego, ze jest to dyscyplina u nas niezwykle popularna nasza liga jest tak silna i wszystkie grajace tu gwiazdy mowia ze gra w naszej lidze jest niezwykla ze wzgledu na kibicow.
Teraz jesli ktos pisze o kibicach siatkowki jako o "jaknuszach" no znaczy, ze generalnie nie ogarnia sprawy. Znaczy to takze, ze kazdy kibic pilkarski, ktory kibicuje klubowi spoza Polski (jak na przyklad ja) jest januszem. Kazdy kibic ktory na mecz idzie ogladac i kibicowac zamiast wyzywac PZPN czy przeciwnikow, albo kazdy kibic ktory nie ma ochoty sie ponapierdalac z kibicami druzyny przeciwnej jak jest okazja jest januszem.... Generalnie janusze opanowaly sport, bo przeciez w UK czy Hiszpanii to janusze... coz.
Inna sprawa, ze w Polsce kluby siatkarskie i pilkarskie wywodza sie z innych srodowisk, ktore toleruja inne zachowania. Nie wiem czy jest to powod do oceniania, ktore jest lepsze. Pewne natomiast jest, ze gdyby polskim klubom pilkarskim udalo sie regularnie zapelniac trybuny ludzmi, ktorzy przyszli sie na mecz odprezyc i obejrzec ciekawe widowisko z rodzina to nasz pilka bylaby w innym miejscu niz jest.

Co do nudnego sportu - OK. jestem fanem pilki noznej i jest to dla mnie najpiekniejszy sport. Ale nie mam problemu z przyznaniem, ze siatkowka jest znacznie bardziej dynamiczna. Znacznie wiecej sie tam dzieje i o ile dla mnie mecz siatkowki jest interesujacy o tyle rozumiem kibicow siatkowki (wiekszosc mojej rodziny) ktorzy mowia, ze pilka nozna jest nudna i wolna...
Oczywiscie, przede wszystkim chodzi o emocje, jezeli ktos kibicuje jakiemus klubowi to nawet najnudniejszy mecz siatkowki, pilki noznej czy szachow bedzie dla niego interesujacy.

Po trzecie fajnie jest ogladac naszych, ktorzy na najwazniejszej od dwuch lat imprezie w danej dyscyplinie bija mistrza swiata i doprowadzaja do sytuacji w ktorej to mistrz a nie my nastepne spotkanie bedzie gral o wszystko :)

No i na koniec parafrazujac piesn ktora wiekszosci nas, fanow pilkarskich tlucze albo przynajmniej tlukla sie po glowie zdecydowanie zbyt dlugo) - juz za cztery dniiiii, juz za cztery dniiiii POLSKA BEDZIE MISTRZEM SWIATA!! :)

Wróć do „Inne sporty”